Z19-058303 en Z21-093396
Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken bekend dat het door de gemeenteraad op 11 december 2024 vastgestelde herstelbesluit bestemmingsplan ‘Haagbeuklaan 1-3’ met bijbehorende stukken en het wijzigingsbesluit omgevingsvergunning voor een ieder ter inzage liggen met ingang van 20 december 2024 tot en met 31 januari 2025.
Bestemmingsplan
Het plangebied is ca. 4.500 m2 groot en is gelegen in de wijk Keizer Karelpark. Het plangebied wordt begrensd door de Notenlaan, Haagbeuklaan en Lindenlaan. Aan de oostzijde staat het Maatschappelijk Ontmoetingscentrum (MOC) en de zuidzijde wordt gevormd door een waterpartij. Het doel van dit bestemmingsplan is het bieden van een actueel juridisch-planologisch kader voor de herontwikkeling van het perceel. Het gemeentelijke monument, bestaande uit het kerkgebouw en de vrijstaande klokkentoren, blijft behouden. In aanvulling op de bestaande maatschappelijke bestemming van het kerkgebouw wordt de vestiging van een kinderdagverblijf mogelijk gemaakt. Op de locatie van de voormalige dagkerk en het pastoriegebouw wordt een nieuw woongebouw met 57 appartementen in het koopsegment gerealiseerd.
Wro
-coördinatieregeling
Op 20 december 2022 hebben burgemeester en wethouders, op grond van de Coördinatieverordening Amstelveen 2018, besloten toepassing te geven aan de coördinatiebepaling als bedoeld in artikel 3:30 van de Wet ruimtelijke ordening. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de voor een ontwikkeling benodigde besluiten gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Voor de besluiten die moeten worden genomen ten behoeve van het bouwplan, wordt gelijktijdig dezelfde procedure doorlopen. De omgevingsvergunning volgt daardoor de procedure van het bestemmingsplan.
Herstelbesluit
De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in een tussenuitspraak bepaald dat nader onderzoek nodig is naar de parkeersituatie. Dit onderzoek is uitgevoerd volgens het huidige parkeerbeleid. Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn daarop aangepast. Het vergunde bouwplan is niet gewijzigd.
Ter inzage
De stukken liggen, met de daarbij behorende bijlagen, op de volgende wijzen ter inzage:
• in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode NL.IMRO.0362.07X-VG02;
• bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1. Bij deze balie kunnen ook overige, niet digitaal ter inzage gelegde stukken betreffende de omgevingsvergunning, zoals bouwtechnische gegevens, worden ingezien (alleen mogelijk op afspraak via tel. 020-5404911).
Let op! Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. De stukken zijn vanaf die datum in te zien via het Omgevingsloket. Via de site van ruimtelijkeplannen.nl wordt u automatisch doorgestuurd naar het Omgevingsloket.
Beroep
Binnen 6 weken na de dag waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd kan tegen deze besluiten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door belanghebbenden. Het beroep kan alleen worden gericht tegen de inhoud van het herstelbesluit, dus tegen de wijzigingen die zijn aangebracht in het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning.
Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het indienen van beroep schorst de gevolgen van het besluit niet. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.
Crisis- en herstelwet
Het bestemmingsplan valt onder categorie 3.1 van bijlage I van de Crisis- en herstelwet (Chw). Als gevolg daarvan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Chw van toepassing. Dit brengt onder meer met zich mee dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.
Inwerkingtreding
De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.