Kennisgeving op grond van artikel 16.40 Omgevingswet jo. afdeling 3:4 Algemene wet bestuursrecht
Kennisgeving terinzagelegging
Het college van burgemeester en wethouders van ’s-Hertogenbosch maakt bekend dat het ontwerp Programma Duurzame Polder en het Plan-MER Duurzame Polder, met bijbehorende bijlagen, met ingang van 16 december 2024 gedurende zes weken ter inzage ligt. Beide documenten gaan over de Duurzame Polder als geheel, die op het grondgebied van zowel de gemeente 's-Hertogenbosch als de gemeente Oss gelegen is. Iedere gemeente doorloopt een eigen procedure. Daarom heeft deze kennisgeving alleen betrekking op het deel van de Duurzame Polder binnen de gemeente 's-Hertogenbosch.
Ontwerp Programma en Plan-MER
Duurzame Polder
Het ontwerp Programma Duurzame Polder geeft de kaders voor de mogelijke realisatie van windturbines en integrale gebiedsontwikkeling in de Duurzame Polder. Voor het gebied waar de windturbines gerealiseerd kunnen worden, is een Voorkeursalternatief aangemerkt. Daarnaast bevat het ontwerp Programma een ruimtelijke visie voor de Bossche deelgebieden in de Duurzame Polder, in de vorm van ontwikkelperspectieven. De bijbehorende plan-milieueffectrapportage (plan-MER) maakt de te verwachte effecten van verschillende MER-varianten, als ook van het Voorkeursalternatief zoals opgenomen in het ontwerp Programma, inzichtelijk.
Plangebied
Het gebied van de Duurzame Polder bestaat uit de Rosmalense en Nulandse Polder. Dit is, voor het grondgebied van ’s-Hertogenbosch, grofweg gelegen tussen de (toekomstige) stadsgrens van de Groote Wielen en de Slagkampweg aan de westzijde, de bebouwingslinten van Kruisstraat en Heeseind aan de zuidzijde, de Kepkensdonk aan de oostzijde en de Hertogswetering aan de noordzijde.
Kaders
ontwerp Programma en vervolgfase
In het ontwerp Programma staan kaders voor de realisatie van windturbines, zoals de bandbreedte van de hoogten van de turbines, het aantal turbines en de situering en vormgeving van de turbines. Samen met de toetsingscriteria voor integrale gebiedsontwikkeling, vormen dit de kaders voor toekomstige initiatiefnemers voor windturbines. Ook bevat het ontwerp Programma kaders voor andersoortige initiatieven in het gebied (zoals recreatie of wonen).
Na vaststelling van het Programma, kunnen initiatiefnemers op basis van de kaders in het Programma, plannen ontwikkelen en vergunningen aanvragen. In het geval van een initiatief voor windturbines, dient hiertoe in ieder geval nog een Project-MER te worden uitgevoerd.
Wilt u reageren?
In de periode dat het ontwerp Programma Duurzame Polder en de Plan-MER Duurzame Polder ter inzage liggen, kan eenieder hierop schriftelijk of mondeling een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders indienen. Wilt u reageren op het ontwerp Programma en/of de Plan-MER?
- •
Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: Het college van burgemeester en wethouders van ’s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer 17252559.
- •
- •
Het is niet mogelijk een zienswijze per e-mail in te dienen. Een zienswijze dit per e-mail wordt ingestuurd, wordt geweigerd en niet in behandeling genomen.
- •
Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u terecht bij het projectteam Duurzame Polder; te bereiken via info@duurzamepolder.nl
Het ontwerp Programma en de Plan-MER liggen met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. U kunt hier terecht van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 - 17.00 uur. Op donderdag is er ook avondopenstelling tot 20.00 uur. Ook vindt u de stukken op de websites www.overheid.nl en www.duurzamepolder.nl.