Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken bekend dat zij hebben geconstateerd dat het volgende voertuig langer dan drie achtereenvolgende dagen op de weg stond geparkeerd en dat zij op grond van artikel 5.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening Vlaardingen 2019 een last onder bestuursdwang opleggen:
Type: aanhanger
Kleur: wit
Locatie: Samuel Esmeijerstraat
Kenteken: Geen
Op 12 november 2024 hebben toezichthouders van de gemeente Vlaardingen aan de Samuel Esmeijerstrat een aanhanger zien staan. Het betreft een aanhanger in de kleur wit, zonder merk en zonder kenteken. Deze aanhanger wordt aangemerkt als een voertuig in de zin van artikel 5.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening Vlaardingen 2019 (hierna: APV) en mag niet langer dan drie achtereenvolgende dagen geparkeerd staan.
De toezichthouders hebben 12 november 2024 een sticker op de aanhanger aangebracht waarop staat vermeld dat het verboden is een voertuig dat voor recreatie of anderszins voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt langer dan drie achtereenvolgende dagen op de weg te plaatsen of te hebben op grond van artikel 5.6 van de APV. De sticker geeft tevens aan dat het voertuig binnen drie dagen van de locatie moet worden verwijderd.
Op 13 november, 14 november en op 3 december 2024 hebben toezichthouders van de gemeente Vlaardingen geconstateerd dat de aanhanger nog steeds in dezelfde toestand op dezelfde locatie staat. Dit betekent dat er geen gehoor wordt gegeven aan onze waarschuwing.
Besluit
Op grond van het voorgaande hebben wij besloten aan de eigenaar van het voertuig, op grond van artikel 125 Gemeentewet en artikel 5:32, lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht een last onder bestuursdwang op te leggen vanwege overtreding van artikel 5.6 van de APV. Deze last houdt in dat eigenaar de aanhanger binnen twee weken na de bekendmaking van deze publicatie van de Samuel Esmeijerstraat moet verwijderen. Indien de eigenaar niet aan deze last voldoet zullen toezichthouders van de gemeente Vlaardingen het voertuig (laten) verwijderen.
Belanghebbenden kunnen ingevolge artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na dit publicatiebericht een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, p/a Veiligheid, Postbus 1002, 3130 EB Vlaardingen.
Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en tenminste bevatten:
- a.
naam en adres van belanghebbende;
- b.
- c.
een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt;
- d.
een kopie van het betreffende besluit of een kopie van de bekendmaking van het besluit;
- e.
de gronden van het bezwaar;
- f.
een volmacht, indien het bezwaarschrift niet door de belanghebbende maar door een ander, namens hem, wordt ingediend.
De indiener van een bezwaarschrift kan ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, als onverwijlde spoed dat -gelet op de betrokken belangen- vereist, eveneens een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam, Wilhelminaplein 100-125, 3072 AK Rotterdam, postadres: Postbus 5091, 3007 BM Rotterdam.
U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.
Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.