Bekendmaking van voorgenomen tijdelijke verhuur van gemeentegronden nabij de Sportcentrumlaan te Sittard

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 geoordeeld dat een overheidslichaam dat een onroerende zaak wil verkopen of verhuren, gelegenheid moet bieden aan (potentiële) gegadigden om mee te dingen naar deze onroerende zaak, indien er meerdere gegadigden zijn voor de aankoop/huur van de desbetreffende onroerende zaak of redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere gegadigden zullen zijn. Dit houdt in dat het overheidslichaam de koper/huurder moet selecteren aan de hand van objectieve, toetsbare en redelijke criteria. Deze verplichting vloeit voort uit het gelijkheidsbeginsel, dat in deze context strekt tot het bieden van gelijke kansen.

Dit kan achterwege blijven als bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop/huur. In dat geval moet het voornemen tot de een-op-een verkoop/huur wel (gemotiveerd) bekend worden gemaakt.

Voorgenomen verhuur van een perceel gemeentegrond door de gemeente Sittard-Geleen aan Fun Sensation B.V. t.b.v. het festival “Groove Garden”.

De gemeente Sittard-Geleen heeft het voornemen om het beschikbare terrein aan de Sportcentrumlaan te Sittard tijdelijk voor de periode van 15 mei 2024 tot en met 31 mei 2024 te verhuren:

Omvattende de deelpercelen, kadastraal bekend gemeente Sittard, sectie B, nummer 5472 gedeeltelijk en 4745 gedeeltelijk, samen ter grootte van ca. 36.247 m².

Motivering

De gemeente Sittard-Geleen is van mening dat om de volgende reden Fun Sensation B.V. de enige gegadigden is om bovenvermelde percelen grond te huren:

  • -

    door Fun Sensation B.V. zijn ter voorbereiding van het dance festival Groove Garden festival 2023 al de nodige voorbereidingen getroffen en (onderzoeks-) kosten gemaakt voor de benodigde vergunningen van de gemeente.

  • -

    Het Groove Garden festival wordt jaarlijks sedert 2014 op deze locatie gehouden en Fun Sensation B.V. beschikt over aantoonbare ervaring met de organisatie van een dergelijk festival.

Vervaltermijn

De gemeente Sittard-Geleen zal 20 dagen na datum van publicatie van dit voornemen overgaan tot verhuur aan Fun Sensation B.V., tenzij voordien een kort geding tegen dit voornemen aanhangig wordt gemaakt bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg. Wij stellen het op prijs dat wij van u een kopie in ontvangst mogen nemen van uw verzoekschrift aan de gemeente via vastgoed@sittard-geleen.nl onder vermelding van “voornemen tot tijdelijke verhuur van gemeentegronden nabij de Sportcentrumlaan te Sittard”

De termijn van 20 dagen geldt als een vervaltermijn. Als binnen de opgegeven termijn geen kort geding tegen de gemeente aanhangig is gemaakt, kunnen er geen aanspraken jegens de gemeente ter zake van de verhuur van voormelde percelen worden gemaakt. De belangen van de gemeente als grondeigenaar en de belangen van de huurder zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778

Naar boven