Aanwijzen en inrichten van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken ten behoeve van de Opaalhof 12
Verkeersbesluit
Gemeente Almere
Aanwijzen en inrichten van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken ten behoeve van de Opaalhof 12
Steller: A.E. Workel
Afdeling: Stadsruimte
Nummer: 17886045 Datum: 4 december 2024
Burgemeester en wethouders van Almere,
Gelet op:
De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;
Overwegende:
De afdeling Stadsruimte van de gemeente Almere heeft vanuit de afdeling Zorg & Welzijn een verzoek ontvangen voor het aanwijzen en inrichten van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken. De aanvraag voor de gehandicaptenparkeerplaats is ingediend en getoetst bij de afdeling Zorg & Welzijn. Na het toetsen van het recht op een gehandicaptenparkeerplaats heeft de desbetreffende wijkregisseur een plek aangewezen.
Besluitverplichting:
Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Op grond van artikel 18, lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op wegen, welke niet in beheer zijn bij het Rijk, de Provincie of een waterschap.
Uit het oogpunt van:
•
het beschermen van weggebruikers en passagiers;
•
vrijheid van het verkeer
Is het gewenst om:
een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken te realiseren. De aanwijzing van de gehandicaptenparkeerplaats zal bewerkstelligd worden door het plaatsen van het verkeersbord E6 en onderbord OB309. Het plaatsen van dit bord zal ervoor zorgen dat de parkeerplaats gereserveerd is voor het voertuig met het desbetreffende kenteken.
Motivering:
De aanvraag voor het aanwijzen van een gehandicaptenparkeerplaats is op kenteken is getoetst door Servicepunt Zorg & Welzijn en goed bevonden. Het beleid van de gemeente Almere is mede gericht om de gemeente voor minder validen goed en makkelijk bereikbaar te houden. Aangenomen moet worden dat mate van bewegingsvrijheid van de aanvrager onvoldoende is om in de nabijheid van het woonadres een vrije zelfstandig bereikbare parkeerplaats te vinden. Het gebruik van de gehandicaptenparkeerplaats op kenteken is alleen voorbehouden voor het voertuig met het desbetreffende kenteken. Het realiseren van de gehandicaptenparkeerplaats zal ten koste gaan van een openbare parkeerplaats.
Gehoord
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg geweest met de Politie Midden Nederland.
Financiën
De maatregel wordt uitgevoerd door de afdeling Stadsruimte en zal betaald worden uit budgetten van afdeling Stadsruimte.
Communicatie
Van het besluit wordt een openbare bekendmaking geplaatst in het Gemeenteblad.
BESLUITEN
Op grond van vorenstaande overwegingen besluit burgemeester en wethouders om:
1.
door het plaatsen van het verkeersbord E6 met het onderbord OB309 (kenteken), van Bijlage 1 van het RVV 1990, een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te wijzen ten behoeve van de Opaalhof 12, kenteken 2-SVN-92.
2.
een en ander overeenkomstig is met de bij dit verkeersbesluit behorende situatietekening;
Hoogachtend,
burgemeester en wethouders van Almere,
namens hen,
technicus Stedelijke Beheersystemen
van de afdeling Stadsruimte
A.E. Workel
Bezwaarschriftclausule
Bent u het niet eens met dit besluit?
Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via telefoonnummer 14 036 . Wij nemen het besluit met u door.
Wilt u toch bezwaar maken?
Dit moet binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit.
Digitaal: e-formulier op almere.nl/bezwaar (DigiD/e-Herkenning vereist)
Per post: Gemeente Almere, t.a.v. Juridische zaken bezwaar en beroep, Postbus 200, 1300 AE, Almere.
Vermeld hierbij altijd uw naam, adres, telefoonnummer, de datum van uw brief, de reden van uw bezwaar, het kenmerk van dit besluit (of een kopie van het besluit) en uw handtekening.
Kunt u niet wachten?
Als u bezwaar heeft gemaakt, maar niet kunt wachten tot de gemeente daarover een besluit heeft genomen, dan kunt u om een voorlopige voorziening (tijdelijke maatregel) vragen bij de voorzieningenrechter.
Digitaal: via e-formulier ‘Verzoek aan rechtbank om voorlopige voorziening bij bezwaarprocedure’ op rechtspraak.nl
Per post: Rechtbank Midden-Nederland, sector Bestuursrecht, Postbus 16005,
3500 DA, Utrecht, onder vermelding van ‘voorlopige voorzieningen’.
Aan een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.