De burgemeester en wethouders van de gemeente Altena maken bekend dat op 29 oktober 2024 het bestemmingsplan hieronder gewijzigd is vastgesteld:
- 1.
Buitengebied: Fietspad Middenweg Andel-Veen (NL.IMRO.1959.BuiBP121Midwegong-VG01)
Het plan maakt het mogelijk een vrijliggend fietspad aan te leggen op de Middenweg tussen Andel en Veen om de verkeersveiligheid te verbeteren.
Wij maken dit bekend op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.
Bij de vaststelling zijn er negen wijzigingen aangebracht:
- 1.
Vanwege de toepassing van een betonnen U-profiel in plaats van een houten damwand wordt de verbeelding van het bestemmingsplan aangepast. Ter plaatse van het U-profiel zal de bestemming ‘Water’ worden versmald. Tevens worden het landschappelijk inpassingsplan (dat als bijlage bij de regels van het bestemmingsplan is opgenomen) en de toelichting van het bestemmingsplan aangepast vanwege het U-profiel.
- 2.
Op de inrichtingstekening wordt de duiker ter plaatse van de Middenweg 16 eerder in de watergang geplaatst.
- 3.
Ter hoogte van de kruising met de Duizendmorgen wordt bij de lange duiker een inspectieput toegevoegd aan de inrichtingstekening.
- 4.
De schetsfouten bij het intekenen van de duikers worden verbeterd in de inrichtingstekening.
- 5.
In het waterhuishoudkundige plan wordt in bijlage 4 de hoeveelheid water dat gedempt wordt inzichtelijk gemaakt.
- 6.
Punt 5 wordt ook in paragraaf 5.4 van de toelichting van het bestemmingsplan verwerkt.
- 7.
In de paragraaf ‘Onderhoud’ van het waterhuishoudkundige plan wordt opgenomen dat de gemeente verantwoordelijk is voor het afsluiten van het fietspad als het waterschap onderhoud pleegt. Hierin wordt ook omschreven dat de gemeente voorziet in de kosten.
- 8.
In het waterhuishoudkundige plan wordt de omschrijving van de watercompensatie ter plaatse van het Enexis verdeelstation toegevoegd.
- 9.
Het aangepaste waterhuishoudkundige plan zal als bijlage bij de toelichting worden gevoegd ter vervanging van het waterhuishoudkundige plan dat bij het ontwerp bestemmingsplan was gevoegd.
Daarnaast zijn er drie ambtelijke wijzigingen doorgevoerd:
- 1.
De bestemmingsomschrijving van artikel 7.1.1 bevat een foutieve verwijzing. In de tekst wordt 'Leiding – Riool' aangepast naar 'Leiding - Gas'.
- 2.
De rapportage van het nader onderzoek naar de grote modderkruiper wordt toegevoegd als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan.
- 3.
De resultaten van het onderzoek naar de grote modderkruiper worden verwerkt in de toelichting van het bestemmingsplan.
U kunt het vastgestelde bestemmingsplan bekijken tot en met 17 januari 2025
Het bestemmingsplan ligt ter inzage van vrijdag 6 december 2024 tot en met vrijdag 17 januari 2025. U kunt het bestemmingsplan op 2 manieren bekijken:
- 1.
U bekijkt het bestemmingsplan digitaal via omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart
- 2.
U maakt een afspraak om het bestemmingsplan digitaal te bekijken op het gemeentehuis (Sportlaan 170 in Almkerk). U kunt een afspraak maken via 0183 – 51 61 00.
U kunt in beroep gaan als u belanghebbende bent
U bent belanghebbende als het besluit invloed heeft op uw situatie. U kunt alleen in beroep gaan:
- 1.
Als u het niet eens bent met een wijziging die bij de vaststelling is aangebracht; of
- 2.
Als u op tijd uw zienswijze heeft gegeven bij de gemeenteraad; of
- 3.
Als u kunt bewijzen dat u niet in staat was om uw zienswijze op tijd te geven bij de gemeenteraad.
U kunt tot en met vrijdag 17 januari 2025 in beroep gaan
U gaat in beroep door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u in beroep gaat bent u griffierecht verschuldigd. Meer informatie hierover vindt u op www.rechtspraak.nl.
U kunt ook om een voorlopige voorziening vragen bij de Raad van State in Den Haag
Het besluit tot vaststelling treedt de dag, na afloop van de beroepstermijn, in werking. Ons besluit blijft dus geldig totdat de rechter heeft besloten over uw beroep. Is het voor u belangrijk dat de uitvoering van ons besluit direct wordt tegengehouden? Dan kunt u ook een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit moet dan wel binnen de beroepstermijn. Voor het vragen van een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd. Meer informatie hierover vindt u op www.rechtspraak.nl.