INTREKKINGSBESLUIT AANWIJZEN VAN PARKEERPLAATSEN VOOR HET OPLADEN VAN ELEKTRISCHE AUTO’S BUBONASTRAAT TE NAALDWIJK

(Verkeersbesluit gemeente Westland)

 

Ons kenmerk 24-0203126

 

 

College van b urgemeester en wethouders van de gemeente Westland ,

 

Gelet op

- Artikel 18 eerste lid, onder d van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: WVW1994) zijn burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten in de gemeente Westland.

- Artikel 15, eerste lid, van de WVW1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake wegverkeer (hierna: BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of dit wordt gewijzigd.

- Artikel 15, tweede lid, van de WVW1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

 

Grondslag

Overeenkomstig artikel 2, lid 1, sub a t/m d, van de WVW1994 en artikel 21 van het BABW op de bovengenoemde weg maatregelen dienen te worden genomen met als doel:

  • a.

    het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • b.

    het beschermen van weggebruikers en passagiers;

  • c.

    het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

  • d.

    het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

 

Op basis van bovenstaande overweging en met inachtneming van:

  • uitvoeringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens;

  • de Algemene wet bestuursrecht;

  • de duurzaamheidsagenda 2012-2020 ‘Waardevol Westland’;

  • het mandaatbesluit van de gemeente Westland is ondergetekende bevoegd dit besluit te nemen. (Mandatenregeling 2018)

Overwegende dat

  • de in dit genoemde verkeersbesluit genoemde weg is in eigendom, beheer en onderhoud van de gemeente Westland;

  • het verkeersbesluit is genomen voor het aanwijzen van parkeerplaats(en) voor het opladen van elektrische auto’s aan de Bubonastraat te Naaldwijk;

  • dit verkeersbesluit terug te vinden is in het (digitale) Gemeenteblad onder nummer 2024,355132;

  • de gemeente Westland door voortschrijdend inzicht het verkeersbesluit ‘aanwijzen van parkeerplaats(en) voor het opladen van elektrische auto’s aan de Bubonastraat te Naaldwijk niet uit gaat voeren;

  • het van goed bestuur getuigd door het verkeersbesluit formeel in te trekken;

  • met het intrekken van het eerdergenoemde verkeersbesluit de eventueel al geplaatste verkeersborden en/of markeringen terug worden geplaatst dan wel worden verwijderd en de situatie wordt teruggebracht zoals deze was voor het ingetrokken besluit.

 

Mede gelet op

  • artikel 24 van het BABW is overleg gepleegd met de politie.

  • artikel 26 van het BABW wordt dit besluit bekendgemaakt door op de in de artikelen 5 onderscheidenlijk 6 van de Bekendmakingswet bepaalde wijze.

 

Besluit

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten:

  • 1.

    tot het intrekken van het verkeersbesluit ‘aanwijzen van parkeerplaats(en) voor het opladen van elektrische auto’s aan de Bubonastraat te Naaldwijk. Doc.nr. 24-0133683 Gemeentebladnummer 2024,355132.

 

Aldus besloten te Naaldwijk, 02-12-2024

 

Namens burgemeester en wethouders van de gemeente Westland,

 

 

 

J. Bos

Teammanager Ruimte

 

 

Rechtsbescherming

Laat het weten als u het niet eens bent met het besluit

De behandelend ambtenaar legt het besluit dan graag aan u uit. Als de uitleg duidelijk is hoeft u misschien geen bezwaarschrift te schrijven. U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur. Dit kan op telefoonnummer 14 0174. Let op: wacht niet te lang. U heeft, nadat wij ons besluit hebben verstuurd, 6 weken de tijd om bezwaar te maken. Ook als u ons belt blijft dit 6 weken.

 

Schrijf binnen 6 weken een bezwaarschrift

Komt uw bezwaarschrift te laat binnen? Dan kunnen we deze niet behandelen. In uw bezwaarschrift aan het college van burgemeester en wethouders schrijft u altijd:

  • de datum

  • uw naam en adres

  • uw handtekening

  • een omschrijving van dit besluit. Het is handig als u een kopie van het besluit meestuurt.

  • de reden(en) waarom u het niet eens bent met dit besluit

Dit staat in artikel 6:5, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Als u bezwaar maakt is het verstandig om advies te vragen aan het Juridisch Loket, uw rechtsbijstandsverzekeraar of een advocaat.

 

Verstuur uw bezwaarschrift digitaal

Dit kan via https://www.gemeentewestland.nl/klachten-bezwaar-en-beroep/bezwaar-maken.html. Hiervoor moet u wel een elektronische handtekening (DigiD) hebben. Lukt digitaal versturen niet? Dan kunt u uw bezwaarschrift e-mailen naar info@gemeentewestland.nl. Lukt e-mailen niet, dan kunt u uw bezwaarschrift via de post versturen of op het gemeentekantoor afgeven. Via de post stuurt u uw bezwaarschrift naar Gemeente Westland, Postbus 150, 2670 AD  Naaldwijk. Wilt u uw bezwaarschrift persoonlijk afgeven op het gemeentekantoor? Dit kunt u doen aan de Verdilaan 7 in Naaldwijk. Vergeet dan niet om een ontvangstbewijs te vragen.

 

Bij grote spoed is een voorlopige oplossing soms mogelijk

U vraagt hiervoor een voorlopige voorziening aan. Dit kan alleen als u al bezwaar heeft gemaakt en er ‘onverwijlde spoed’ is. Dit staat in artikel 8:81, eerste lid, van de Awb. De rechter beslist of er een voorlopige oplossing mogelijk is totdat de gemeente een besluit neemt. Voor het aanvragen van een voorlopige voorziening betaalt u griffierecht.

 

U stuurt uw verzoek voor een voorlopige voorziening naar:

de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de rechtbank Den Haag

Postbus 20302

2500 EH Den Haag

Let erop dat u een kopie van uw bezwaar meestuurt. Meer informatie vindt u op www.rechtspraak.nl. U kunt uw voorlopige voorziening ook digitaal versturen via https://mijn.rechtspraak.nl/start/burger. Hiervoor moet u wel een elektronische handtekening (DigiD) hebben.

 

 

Naar boven