Voorgenomen grondruiling door de gemeente Bernheze

 

De gemeente Bernheze geeft hierbij kennis van het voornemen om gemeentegronden gelegen nabij Loosbroekstestraat in Heesch te ruilen met een perceel gelegen nabij Loosbroekseweg in Nistelrode. De te ruilen percelen zijn kadastraal bekend als G 17 en G 500 met een totale oppervlakte van 29.725m² en respectievelijk perceel I 677 met een oppervlakte van 30.270m².

 

Motivatie

De gemeente Bernheze is van oordeel dat de partijen op elkaar aangewezen zijn en de verkrijgende partijen aan te merken zijn als de enige serieuze gegadigde voor de ruiling van de percelen.

De gemeente voert hiertoe de navolgende motivatie aan:

  • 1.

    Beide partijen hebben voordeel door de ruiling en hierdoor hun areaal kunnen uitbreiden met de in eigendom naast liggende percelen.

  • 2.

    Daarnaast is het perceel I 677 voor de gemeente ook interessant omdat het aansluit op bestaande natuurgebieden, die deel uitmaken van NatuurNetwerk Brabant (NNB).

  •  

Bezwaren of beroep

Tegen de voorgenomen ruiling kunnen geen bezwaren of beroep in de zin van de Algemene Wet Bestuursrecht worden ingediend of ingesteld. Kunt u zich niet verenigen met de voorgenomen ruiling en merkt u zichzelf aan als een serieuze gegadigde, dan dient u dat, binnen een termijn van 20 kalenderdagen na publicatie van deze bekendmaking, uiterlijk 21 februari 2024 kenbaar te maken door een kort geding tegen de gemeente Bernheze naar aanleiding van dit voornemen aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank ‘s-Hertogenbosch Oost-Brabant. Deze termijn van 20 kalenderdagen merken wij aan als vervaltermijn. Bij gebreke van het tijdig aanhangig maken van een kort geding vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Bernheze en betrokkene zouden immers onredelijk worden benadeeld als pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst(en) zou worden opgekomen. Als u een kort geding aanhangig maakt dient u uiterlijk binnen 3 kalenderdagen na de vervaltermijn een afschrift van de dagvaarding te mailen naar gemeente@bernheze.org t.a.v. afdeling Grondzaken.

 

Gepubliceerd op 01 februari 2024.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente Bernheze uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778)

Naar boven