Verkeersbesluit; reserveren van een individuele gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan de Larixstraat 16 in Nieuwkoop

Zaaknummer; 442185

Burgemeester en wethouders van Nieuwkoop

Overwegingen ten aanzien van het besluit

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994), het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

Artikel 18, lid 1 onder d van de WVW 1994, waarin het college van burgemeester en wethouders het bevoegd gezag is voor het nemen van dit verkeersbesluit en dat deze bevoegdheid op grond van het mandaatbesluit van 2020 is gemandateerd aan de afdelingsmanager van het team Beheer Openbare Ruimte;

In artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 is bepaald dat het plaatsen en/of verwijderen van verkeerstekens en onderborden, waardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd moet worden vastgesteld in een verkeersbesluit.

Een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing en/of verwijdering van de verkeerstekens die worden genoemd in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW).

De wegen waarover in dit besluit wordt besloten, zijn in beheer bij de gemeente Nieuwkoop.

Motivering:

Door een inwoner is een verzoek ingediend bij de gemeente Nieuwkoop voor het realiseren van een gehandicaptenparkeerplaats aan de Larixstraat 16 in Nieuwkoop. De aanvrager is in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart (Bestuurderskaart). Deze gehandicaptenparkeerkaart is noodzakelijk om in aanmerking te kunnen komen voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken. De woning kent niet de mogelijkheid om op eigen terrein te parkeren. Door de medische toestand van de aanvrager is een gereserveerde parkeerplaats op korte afstand van de woning wel een noodzaak.

De parkeerdruk in de wijk is hoog waardoor de aanvrager geregeld de auto niet nabij zijn of haar woning kan parkeren. Het realiseren van een gehandicaptenparkeerplaats heeft een negatief invloed op de parkeerdruk in de wijk maar weegt niet op tegen de belangen van de aanvrager om zo dicht mogelijk bij zijn woning te kunnen parkeren.

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van weggebruikers en passagiers, is het gewenst om aan de Larixstraat 16 in Nieuwkoop een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te brengen middels verkeersbord E6 uit bijlage 1 van het RVV 1990 met onderbord “het kenteken van het voertuig van de aanvrager’’ en bijbehorende markering.

Gehoord:

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie. Overeenkomstig met artikel 26 van het BABW wordt het verkeersbesluit gepubliceerd in het Gemeenteblad.

 

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:

 

  • 1.

    dat er een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken wordt toegewezen, door het plaatsen van het verkeersbord E6 uit bijlage 1 van het RVV 1990 met onderbord “ met daarop het kenteken van het voertuig van de aanvrager” aan de Larixstraat 16 in Nieuwkoop.

  • 2.

    Bovengenoemde maatregel uit te voeren overeenkomstig bij dit besluit behorende situatieschets;

Aldus besloten te Nieuwkoop 20 november 2024

Namens burgemeester en wethouders van Nieuwkoop,

Ariaan van der Vlugt

Afdelingsmanager Beheer Openbare Ruimte

Bezwaar

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten;

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener,

  • 2.

    de dagtekening,

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift kunt u sturen aan de gemeente Nieuwkoop, Postbus 1, 2460 AA Ter Aar. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u wel de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat u ook bezwaar hebt gemaakt.

Het besluit ligt gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het klantcontactcentrum, Teylersplein 1 te Nieuwveen.

Situatieschets GPP Larixstraat 16 Nieuwkoop

Naar boven