Tijdelijk verkeersbesluit Nieuwstad Lochem

(zaaknummer: 2149248)

Burgemeester en Wethouders van Lochem:

Gelet op het bepaalde in artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994;

Overwegingen

Beschrijving gebied, weg of straat;

Het besluit wordt genomen voor de volgende weg:

- De Nieuwstad, gelegen binnen de bebouwde kom van Lochem in de gemeente Lochem.

Beheer en onderhoud

De Nieuwstad is in beheer en onderhoud bij de gemeente Lochem.

Beschrijving feitelijk gedrag

De Nieuwstad, gelegen in het centrum van Lochem is gecategoriseerd als erftoegangsweg. Op erftoegangswegen ligt de nadruk op het verblijven en uitwisselen van verkeer.

Binnenkort wordt begonnen met de bouw van 23 appartementen op de locatie van de voormalige apotheek aan de Nieuwstad. Het appartementencomplex wordt pal aan het trottoir van de Nieuwstad gebouwd.

Voor de aan- en afvoer van bouwmaterialen is er aan de achterzijde geen geschikte ruimte beschikbaar. De achterzijde van het te bouwen complex sluit aan op een parkeerterrein dat niet geschikt is om met groot materieel te manoeuvreren.

Beschrijving beoogd functioneren

Om het personeel van de aannemer ter plaatse een veilige werkplek te bieden en te zorgen voor en verkeersveilige aan- en afvoer van goederen is het noodzakelijk maatregelen te treffen.

Gewenste maatregel

Ten behoeve van een bouwplaats-inrichting en het veilig kunnen werken is het gewenst een 8-tal parkeerplaatsen op te heffen. Tevens is het gewenst het trottoir ter plaatse af te sluiten voor voetgangers en de aanleg van een tijdelijke voetgangersoversteekplaats te realiseren. Om er voor te zorgen dat ter plaatse van de bouwactiviteiten niet te snel wordt gereden zal de 30 km/h zone op de Nieuwstad tijdelijk worden uitgebreid. Omdat ook een gehandicaptenparkeerplaats wordt afgesloten, zal tijdelijk een gehandicaptenparkeerplaats worden gerealiseerd op de Zwiepseweg te Lochem

Spiegelen van feitelijk gedrag en beoogd functioneren

De verkeersmaatregel strekt tot het in artikel 2 van de WVW 1994 genoemde doel van het verzekeren van de veiligheid op de weg. Dit gaat ten koste van het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer. Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer wordt van ondergeschikt belang geacht.

Het horen van betrokkenen

Zoals in artikel 24 van het besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer staat is het verplicht om overleg te plegen met de politie over de voorgenomen maatregel. Het voorstel is ter advisering voorgelegd aan de politie.

Legitimiteit

Gelet op het bepaalde ter zake in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en

de Algemene Wet Bestuursrecht;

BESLUIT

 

  • 1.

    Door het verplaatsen van verkeersborden A1 30 (zone) van bijlage 1 van het RVV 1990 een max snelheid van 30 km/h in te stellen op de gehele Nieuwstad;

  • 2.

    Door het plaatsen van bouwhekken een 8-tal parkeerplaatsen af te sluiten voor het verkeer;

  • 3.

    Door het plaatsen van de borden C16 van bijlage 1 van het RVV 1990 het langs de bouwlocatie gelegen trottoir af te sluiten voor het verkeer;

  • 4.

    Door het aanbrengen van markering en de borden L2 van het RVV 1990 een voetgangersoversteekplaats te realiseren ter hoogte van de bouwlocatie.

  • 5.

    Door het plaatsen van het bord model E6 van het RVV 1990 een tijdelijke gehandicaptenparkeerplaats in te stellen op de Zwiepseweg te Lochem.

     

Een en ander gedurende de bouwperiode en zoals weergegeven op de onderstaande situatieschets.

Situatieschets

Overige relevante informatie

Dit besluit wordt in kopie verzonden aan:

1. Politie Oost Nederland, District NOG, Postbus 618, 7300 AP Apeldoorn

2. Brandweer VNOG, Cluster IJsselstreek, Postbus 234, 7300 AE Apeldoorn

Bezwaar

Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen dit besluit bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na de dag van de publicatie van dit besluit worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, postbus 17, 7240 AA Lochem. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en moet in ieder geval bevatten:

  • 1.

    uw naam en adres;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar zich richt;

  • 4.

    de gronden van uw bezwaar.

Als u bezwaar maakt, wordt de werking van dit besluit niet stop gezet. Mocht u dat willen en u heeft een spoedeisend belang, dan kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Aan een dergelijk verzoek zijn afzonderlijke kosten verbonden.

 

 

Naar boven