Besluit verkeersregeling J.P. Coenstraat

(Instellen van eenrichtingsverkeer op het wegvak Bosdrift – Cornelis Evertsenstraat)

 

Zaak 1473756

Burgemeester en wethouders van Hilversum hebben het volgende overwogen;

Krachtens artikel 2 lid 1 en 2 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) kunnen de daarin vastgestelde regels dienen om de verkeersveiligheid op de weg te verzekeren, weggebruikers en passagiers te beschermen, de weg in stand te houden, de bruikbaarheid daarvan te waarborgen en door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade, en gevolgen voor het milieu, dan wel aantasting van karakter of functie van objecten of gebieden te voorkomen of te beperken.

Krachtens artikel 15 lid 1 van de WVW 1994 dient een verkeersbesluit te worden genomen voor het plaatsen of verwijderen van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, en volgens artikel 15 lid 2 van de wet dient een verkeersbesluit te worden genomen indien maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van de weg of weggedeelte gebruik maakt . 

 

Op grond van hun besluit van 20 december 1990 (gemeenteblad 1990, afdeling III, nr. 112) zijn er verkeerstekens aangebracht op een gedeelte van de J.P. Coenstraat. Waardoor de J.P Coenstraat tussen Cornelis Evertsenstraat en de Piet Heinstraat eenrichtingsverkeer is.

De bewoners, de leerkrachten en ouders van de Montessorischool hebben gezamenlijk de behoefte uitgesproken over een aanvulling van de verkeersregeling op de J.P. Coenstraat. De gewenste aanpassing is het toevoegen van het wegvak J.P. Coenstraat tussen Bosdrift en Cornelis Evertsenstraat aan het eenrichtingsverkeer. Deze verkeersregeling sluit aan op het wegvak J.P. Coenstraat tussen Cornelis Evertsenstraat en de Piet Heinstraat, rondom de Montessorischool, waar al eenrichtingsverkeer is ingesteld.

De J.P. Coenstraat is ontworpen en ingericht als een erftoegangsweg waar verblijven centraal staat. Deze straat wordt opnieuw ingericht na de geplande werkzaamheden aan het energienetwerk en de riolering.

In principe worden er geen extra eenrichtingsstraten ingevoerd in de gemeente Hilversum. Echter is de ruimte in de J.P. Coenstraat is beperkt, waardoor het verbreden van de rijbaan niet mogelijk is zonder daarbij het trottoir en groen op te offeren. De rijloper is te smal om in twee richtingen personenauto’s elkaar te laten passeren. Daarnaast is de vrije ruimte voor hulpdienstenvoertuigen beperkt en noodzakelijk tijdens calamiteiten.

In overeenstemming met artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is overleg gevoerd met de korpschef politie en deze adviseert positief.

De weg J.P Coenstraat is in eigendom, beheer en onderhoud bij de gemeente.

Het ontwerp van dit besluit is op 28 augustus 2024 op de gebruikelijke wijze gepubliceerd op de website www.officielebekendmakingen.nl Een ieder is gedurende 6 weken in de gelegenheid gesteld om zijn of haar zienswijze ten aanzien van dit ontwerpbesluit kenbaar te maken. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

Op grond van artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 is het college bevoegd ten aanzien van het verkeer op de binnen deze gemeente gelegen wegen, welke niet onder het beheer van het rijk, de provincie of een waterschap vallen, de besluiten te nemen als bedoeld in artikel 12 van het BABW en het college heeft deze bevoegdheid gemandateerd aan de portefeuillehouder verkeer.

Bij ons besluit van 30 augustus 2005 is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, van toepassing verklaard voor verkeersbesluiten (besluiten op grond van de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en het BABW) met uitzondering van besluiten met betrekking tot gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken.

 

Burgemeester en wethouders van Hilversum besluiten;

 

 

 

1. De op grond van hun besluit van 20 december 1990 (gemeenteblad 1990, afdeling III, nr. 112)geplaatste verkeersteken bord 13 (van bijlage II RVV 1966), nu C3 (bijlage 1 van het RVV 1990 ) te verwijderen.

2. Door het plaatsen van bord C3 van bijlage 1 van het RVV 1990 eenrichtingsverkeer in te stellen op het wegvak tussen Bosdrift en Cornelis Evertsenstraat van de J.P. Coenstraat.

3. Door het plaatsen van bord D5-links in de Cornelis Evertsenstraat of het plaatsen van C4-links van de bijlage 1 van het RVV 1990 aan de overkant van de zijstraat Cornelis Evertsenstraat,

4. Het aanbrengen van onderborden OB54 ‘uitgezonderd fiets- en bromfietsverkeer’ op de onder 2 en 3 genoemde besluiten.

 

 

 

Hilversum, 12 november 2024

Burgemeester en wethouders van Hilversum,

Namens dezen:

De portefeuillehouder verkeer,

J.E.M.G. Göbbels

 

Dit besluit met eventuele bijlagen wordt op 19 november 2024 overeenkomstig de Verordening op de elektronische publicatie Hilversum 2014 bekend gemaakt op de website www.officielebekendmakingen.nl  en is daar in zijn geheel in te zien. Dit is de enige rechtsgeldige bekendmaking. Dit besluit treedt in werking de dag na de bekendmaking.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen 6 weken na de bovengenoemde dag van bekendmaking beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig bij het college zienswijzen naar voren heeft gebracht op het ontwerpbesluit van de verkeersregeling. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste uw naam en adres, dagtekening (datum), een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van uw beroep bevatten. Het beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend. Het beroep heeft geen schorsende werking. Als u dit wel wilt, dient u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening aan te vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA Utrecht. (o.v.v. voorlopige voorziening).

Aan het behandelen van een beroepschrift en een verzoek tot voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Informatie over actuele bedragen kunt u vinden op www.rechtspraak.nl

Zaak 1473756

 

Naar boven