Het college van Burgemeester en Wethouders van Terneuzen;
OVERWEGENDE,
gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet Bestuursrecht;
dat de Herbert H. Dowweg in beheer is van North Sea Port.
dat de weg een gebiedsontsluitingsweg is met een snelheidsregime van 80 km/uur.
dat er diverse haakse bochten in de weg aanwezig zijn, waar verkeer niet met 80 km/uur door heen kan rijden.
dat er diverse bedrijven een directe aansluiting hebben op de weg.
dat de meerdere in- en uitritten aan de Herbert H. Dowweg voor gevaarlijke situaties voor het verkeer zorgen, omdat verkeer met lage snelheid de weg oprijdt en omdat op een gebiedsontsluitingsweg over het algemeen geen afslaand verkeer verwacht wordt.
dat het gebruik van de weg met diverse erfaansluitingen en relatief veel vrachtverkeer met een bestemming langs de weg niet overeenkomt met de functie van de weg.
dat volgens de CROW-normen de Herbert H. Dowweg een erftoegangsweg, met het bijbehorende snelheid van 60 km/uur, zou moeten zijn.
dat de belijning conform wordt aangepast.
dat het Waterschap Scheldestromen de Savoyaardsweg, het verlengde van de Herbert H. Dowweg, aanwijst als erftoegangsweg.
dat dit verkeersbesluit een aanvulling is op het besluit wat Waterschap Scheldestromen nam.
dat hierdoor de bestaande zones 60 km/uur in de Lovenpolder en richting de Herbert H. Dowweg worden uitgebreid.
dat gelet op het voorgaande, met het onderhavige verkeersbesluit de volgende doelstellingen worden beoogd:
- Het verzekeren van de veiligheid op de weg.
- Het beschermen van de weggebruikers en passagiers.
- Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast of hinder.
dat er over deze maatregel conform artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) overleg is gepleegd met de regionaal verkeersadviseur van de politie Zeeland. De politie hanteert wat betreft handhaving van verkeersovertredingen een sober beleid, maar zal, bij echte excessen, handhavend optreden.
Bezwaar
Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending daarvan bezwaar maken, door het indienen van een gemotiveerd bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaarschrift rust.
Voorlopige voorziening
Dit besluit blijft gelden tot er is beslist op het bezwaarschrift. Het kan zijn dat dit besluit intussen onherstelbare gevolgen heeft. Indien onverwijlde spoed dit vereist kunnen belanghebbenden tevens, onder voorwaarde van het indienen van een bezwaarschrift, een voorlopige voorziening vragen bij de President van de rechtbank te Middelburg (postbus 8109, 4330 EC Middelburg). De President kan bijvoorbeeld een regeling treffen voor de periode dat het bezwaarschrift nog in behandeling is. De indiener van een verzoek om voorlopige voorziening moet griffierechten betalen.