Gemeente Venlo – Verkeersbesluit Opheffen Gereserveerde Gehandicaptenparkeerplaats – Vondelstraat te Venlo.

RGBORU 306486

 

Bevoegdheidsgrondslag:

Het college van burgemeester en wethouders zijn bevoegd om verkeersbesluiten te nemen in Venlo, want in artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, staat dat het college van burgemeester en wethouders verkeersbesluiten mogen nemen en dat zij dit mogen mandateren. Het college van Venlo heeft deze bevoegdheid gemandateerd aan het Hoofd Realisatie en Beheer Openbare Ruimte in het Mandaatbesluit Venlo 2021, tabelregel 4.8.12. Dit verkeersbesluit bevat alleen wegen onder beheer van de gemeente Venlo.

 

Inleiding

Opheffen gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats Vondelstraat te Venlo, t.h.v. nummer 13

 

Grondslag voor het besluit:

Op grond van artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 moet er een verkeersbesluit genomen worden voor het plaatsen of verwijderen van verkeerstekens en onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

 

Op grond van artikel 15 lid 2 van de Wegenverkeerswet 1994 moet er een verkeersbesluit genomen worden voor maatregelen op of aan de weg indien de maatregelen leiden tot beperkingen of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

 

Op grond van artikel 21 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer moet het verkeersbesluit vermelden welke doelstelling of doelstellingen met het verkeersbesluit worden beoogd. Daarbij moet worden aangegeven welke van de in artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde belangen ten grondslag liggen aan het verkeersbesluit.

 

Op basis van bovenstaande grondslagen en met inachtneming van:

• de Algemene wet bestuursrecht (AWB);

• de Wegenverkeerswet 1994 (WVW);

• het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

• het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV);

• het bordenboek (VNVF);

• uitvoeringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens;

• het mandaatbesluit van Gemeente Venlo 2021;

zijn wij bevoegd dit besluit te nemen.

 

Motivering

De aanvrager heeft geen behoefte meer aan een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats, en heeft aangevraagd om deze te verwijderen.

Art. 2.1 c het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

 

Overig:

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is Politie geïnformeerd en deze is akkoord met de voorgestelde maatregel.

Gelet op artikel 26 van het BABW wordt dit besluit bekendgemaakt door publicatie in de Staatscourant, deze is voor eenieder in te zien op de website zoek.officielebekendmakingen.nl. Een link hierheen staat ook op de gemeentelijke website.

 

BESLUIT

Tot het verwijderen van de gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats, het verwijderen van het verkeersbord E6 en de symbooltegels

 

Venlo 18-10-2024

 

College van burgemeester en wethouders van Venlo,

Namens deze,

Hoofd Realisatie en Beheer Openbare Ruimte

I.H.M. Maassen

 

 

 

 

MEDEDELINGEN

Bezwaarclausule

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u binnen 6 weken na de datum van publicatie bezwaar maken. Dit kan op twee manieren:

Online op de website van de gemeente kunt u het formulier invullen. Hiervoor heeft u DigiD nodig.

Door een brief te schrijven. In uw brief moet in ieder geval staan:

  • 1.

    Uw naam, adres en handtekening,

  • 2.

    De datum waarop u de brief schrijft en opstuurt,

  • 3.

    De naam van dit besluit,

  • 4.

    De reden waarom u het er niet mee eens bent,

  • 5.

    De reden waarom dit besluit u raakt.

U richt uw brief aan Burgemeester en Wethouders van Venlo, postbus 3434, 5902 RK Venlo.

Voor meer informatie zie http://www.venlo.nl/bezwaar-en-beroep.

 

Voorlopige voorzieningen

De gemeente voert dit besluit uit voordat de bezwaarperiode is afgerond, dus als u bezwaar maakt wacht de gemeente niet met uitvoering. Wilt u dat de gemeente wel wacht? Dan kunt u dat bij de rechtbank vragen, door een verzoek tot voorlopige voorziening in te dienen. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Voor meer informatie zie https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Rechtsgebieden/Bestuursrecht/Procedures/Paginas/Voorlopig-voorziening.aspx

 

 

Naar boven