Gemeenteblad van Molenlanden
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Molenlanden | Gemeenteblad 2024, 464019 | algemeen verbindend voorschrift (verordening) |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Molenlanden | Gemeenteblad 2024, 464019 | algemeen verbindend voorschrift (verordening) |
Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening 2019 gemeente Molenlanden
De Algemene Plaatselijke Verordening Molenlanden 2019 wordt gewijzigd als volgt:
Artikel 1:1 wordt als volgt gewijzigd:
1. De definitie van ‘gebouw’ komt te luiden: hetgeen daaronder wordt verstaan in de bijlage, onder A, bij de Omgevingswet;
In Artikel 2:24 lid 1 sub d worden de woorden ‘Drank en Horecawet’ vervangen door het woord ‘Alcoholwet’
Artikel 2:25 lid 2 sub d wordt gewijzigd en komt te luiden als volgt:
d. het evenement niet plaatsvindt op een rijbaan met doorgaand verkeer, (brom)fietspad of parkeerplaats of anderszins een belemmering vormt voor het verkeer en de hulpdiensten.
In Artikel 2:26 wordt de nummeraanduiding 1. verwijderd, en wordt lid 2 en 3 verwijderd.
Aan artikel 2:27 wordt het volgende toegevoegd:
de natuurlijke persoon of de bestuurders van een rechtspersoon of hun
gevolmachtigden, voor wiens rekening en risico de openbare inrichting wordt uitgeoefend;
2. de natuurlijke persoon, die algemene leiding geeft aan de openbare inrichting;
3. de natuurlijke persoon, die onmiddellijke leiding geeft aan de openbare inrichting.
Artikel 2:28 wordt gewijzigd en komt te luiden als volgt:
Artikel 2:28 Exploitatievergunning openbare inrichting
De burgemeester weigert de vergunning indien de vestiging of exploitatie van de openbare inrichting in strijd is met het omgevingsplan, of indien de aanvrager geen VOG met betrekking tot zichzelf en tot de leidinggevende overlegt die uiterlijk drie maanden voor de datum waarop de vergunningaanvraag is ingediend, is afgegeven.
De burgemeester weigert de vergunning indien uit de hem ter beschikking staande gegevens kan worden afgeleid dat in de openbare inrichting middelen als bedoeld in de artikelen 2 en 3 van de Opiumwet zullen worden bereid, bewerkt, verwerkt, verkocht, afgeleverd, verstrekt, vervaardigd of aanwezig zullen zijn.
De burgemeester kan de vergunning tijdelijk of voor onbepaalde tijd geheel of gedeeltelijk intrekken of wijzigen als:
aannemelijk is, dat de vergunninghouder of leidinggevende van de openbare inrichting betrokken is, of hem ernstige nalatigheid kan worden verweten bij activiteiten in of vanuit de openbare inrichting, die een gevaar opleveren voor de openbare orde of een bedreiging vormen voor het woon- of leefklimaat in de omgeving van de openbare inrichting, dan wel de vrees hiertoe wettigen;
De burgemeester verleent op verzoek of ambtshalve vrijstelling van het verbod genoemd in het eerste lid aan openbare inrichtingen die horecabedrijf zijn als bedoeld in artikel 1 van de Alcoholwet, indien de inrichting zich nieuw in de gemeente vestigt en er zich geen weigeringsgronden voordoen als bedoeld in artikel 1:8 of 2:28, tweede, derde of vierde lid. Geen vrijstelling wordt verleend indien zich incidenten gepaard gaande met geweld, overlast op straat of drugsgebruik en -handel hebben voorgedaan in of bij de inrichting of bij verwachting van het plaatsvinden van deze incidenten;
Artikel 2:32a wordt gewijzigd, waarbij tussen lid 4 en 5 een lid wordt toegevoegd waardoor tevens de numerieke aanduiding wijzigt.
Lid 5 en lid 6 komen te luiden als volgt:
5. Een ieder is verplicht toe te laten dat het in het vierde lid bedoelde bericht wordt aangebracht en aangebracht blijft, zolang de sluiting van kracht is.
6. Het in het eerste lid bepaalde geldt niet voor zover in het onderwerp van de regeling van het eerste lid elders wordt voorzien in deze verordening of in artikel 13b van de Opiumwet.
In Artikel 2:48 lid 2 sub a en b worden de woorden ‘Drank en Horecawet’ vervangen door het woord ‘Alcoholwet’.
Artikel 2:49 lid 1 sub a wordt gewijzigd en komt te luiden als volgt:
a. zich zonder redelijk doel in een portiek of poort of onder een afdak/overkapping op te houden;
Artikel 2:50a wordt gewijzigd en komt te luiden als volgt:
2:50a Verbod gebruik openbare plaats als slaapplaats
1. Het is verboden een openbare plaats als slaapplaats te gebruiken of op een openbare plaats een voertuig, vaartuig, woonwagen, tent of een andere vorm van beschutting als slaapplaats te gebruiken, daarin te overnachten of daartoe gelegenheid te bieden.
2. Het college kan ontheffing verlenen van het verbod.
a. voor vaartuigen en woonboten die een ligplaats innemen waar dit op grond van artikel 5:25 of het omgevingsplan is toegestaan;
b. voor woonwagens met een woonbestemming;
c. op een kampeerterrein dat als zodanig in het omgevingsplan is bestemd of mede bestemd;
d. op kampeerplaatsen die op grond van artikel 4:19 zijn aangewezen.
Aan Artikel 2:57 wordt toegevoegd lid 4 hetgeen luidt:
4. Het college kan buiten bebouwde kom plaatsen aanwijzen waar het de eigenaar of houder van een hond verboden is die hond te laten verblijven of te laten lopen indien de hond niet is aangelijnd.
Artikel 2:74a wordt gewijzigd en komt te luiden als volgt:
Artikel 2:74a Openlijk drugsgebruik
1. Het is verboden op of aan de weg, op een andere openbare plaats of in een voor publiek toegankelijk gebouw middelen als bedoeld in de artikelen 2 of 3 van de Opiumwet of daarop gelijkende waar te gebruiken, toe te dienen, dan wel voorbereidingen daartoe te verrichten of ten behoeve van dat gebruik voorwerpen of stoffen voorhanden te hebben, indien dit gepaard gaat met gedragingen die de openbare orde verstoren, het woon- en leefklimaat aantasten of anderszins overlast veroorzaken.
2. Het is verboden op of aan de weg, op een andere openbare plaats of in een voor publiek toegankelijk gebouw dat deel uitmaakt van de navolgende gebieden, middelen als bedoeld in de artikelen 2 of 3 van de Opiumwet of daarop gelijkende waar te gebruiken, toe te dienen, dan wel voorbereidingen daartoe te verrichten of ten behoeve van dat gebruik voorwerpen of stoffen voorhanden te hebben:
a. elk gebied binnen een straal van 100 meter rond een station, bushalte of een taxistandplaats;
b. winkelcentra, parkeergarages en overkappingen, alsmede het gebied dat om een dergelijk object is gelegen, te weten het gebied binnen een afstand van 50 meter van de buitenste grenzen van dat object;
c. onder bruggen, viaducten en in tunnels, alsmede het gebied binnen een straal van 10 meter van de buitenste grenzen van dat object;
d. schoolpleinen, kinderspeelplaatsen, speelvelden, delen van de weg waarop kinderstraatmeubilair is geplaatst, zandbakken, trapvelden en hangplekken.
In Artikel 3:5 lid 2 sub c eerste streepje worden de woorden ‘Drank en Horecawet’ vervangen door het woord ‘Alcoholwet’
Artikel 3:7 lid 1 sub b wordt gewijzigd en komt te luiden als volgt:
b. van een afzonderlijke seksinrichting al dan niet tijdelijk de gedeeltelijke of algehele sluiting bevelen. Een sluiting kan ook plaatsvinden indien het seksbedrijf wordt geëxploiteerd zonder geldige vergunning.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2024-464019.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.