Gemeenteblad van Beesel
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek | Reactietermijn |
---|---|---|---|---|
Beesel | Gemeenteblad 2024, 457372 | ander besluit van algemene strekking | 11-12-2024 |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek | Reactietermijn |
---|---|---|---|---|
Beesel | Gemeenteblad 2024, 457372 | ander besluit van algemene strekking | 11-12-2024 |
Besluit onttrekking aan het openbaar verkeer van delen van de Heideweg, de 2e Drakenweg, de Spijkersweg, Ouddorp en de Ervenweg in Beesel en bestemmen van de nieuwe aansluiting op de Ervenweg
Burgemeester en wethouders van Beesel,
- Het bepaalde in artikel 7 lid 2, artikel 9 en artikel 11 lid 2 van de Wegenwet,
- Artikel 160, eerste lid aanhef en onder b van de Gemeentewet,
- Artikel 2 lid 4 van de Delegatieverordening gemeente Beesel 2024:
Bij het opstellen van het vernieuwd ontwerp van de wegenlegger gebleken is dat een aantal van de openbaar benoemde wegen die in werkelijkheid niet meer bestaan, verlegd zijn of niet meer als open bare wegen toegankelijk zijn niet of niet correct aan de openbaarheid onttrokken zijn. Deze wegen dienen alsnog onttrokken te worden.
Het betreft de navolgende wegen:
1. Heideweg, Reuver (percelen sectie K, nr. 2942 en nr. 2951)
2. 2e Drakenweg, Beesel (perceel sectie G, nr. 2909)
3. Spijkersweg, Beesel (perceel sectie M, nr. 138)
4. Ouddorp, Beesel (perceel sectie N, nr. 36)
5. Ervenweg, Beesel (percelen sectie M, nr. 125 en nr. 173)
Daarnaast is er door de aanleg van de dijk te Beesel een nieuwe aansluiting ontstaan van de Ervenweg naar de Ohé Broekerveldweg. Deze nieuwe aansluiting is momenteel niet bestemd als een openbare weg. Deze bestemming dient alsnog te gebeuren. Deze nieuwe aansluiting doorkruist meerdere kadastrale percelen, namelijk: sectie M, nummers 260, 279, 258, 240, 238, 242.
Het initiatief voor deze procedure tot onttrekking aan de openbaarheid van de genoemde wegen en weggedeelten ligt bij de gemeente. Als het initiatief voor deze procedure bij de gemeente ligt, dan is de openbare uniforme voorbereidingsprocedure, zoals genoemd in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, juridisch niet noodzakelijk. Ondanks het feit dat de openbare uniforme voorbereidingsprocedure niet noodzakelijk is, is deze toch gevolgd. Op deze wijze kunnen we alle belangen vooraf inzichtelijk maken en tot een zorgvuldig besluit komen.
Terinzagelegging ontwerpbesluit
Het ontwerpbesluit is gepubliceerd op 9 september 2024 (Gemeenteblad 2024, 384925) en heeft vanaf de dag na publicatie gedurende zes weken ter inzage gelegen.
Er is geen zienswijze ontvangen tegen dit ontwerpbesluit.
In de jurisprudentie is bepaald dat onttrekken aan het openbaar verkeer mogelijk is indien er zwaarwegende redenen zijn en het algemeen belang zich er niet tegen verzet.
In 2009 is een deel van de Heideweg gelegen op perceel sectie K, nr 2951 aan de openbaarheid onttrokken in verband met de ontwikkeling van Drakenrijk. Deze onttrekking betrof het deel van de weg gezien vanuit de zuidoostelijke zijde tot aan de aansluiting met kadastraal perceel sectie K, nr. 1336. Drakenrijk is inmiddels uitgebreid, waardoor een deel van de Heideweg dat nog niet aan de openbaarheid onttrokken was feitelijk gezien niet meer bestaat. Het betreft het resterende deel van kadastraal perceel sectie K, nr. 2951.
Het blijkt dat de 2e Drakenweg sinds 2010 niet meer openbaar toegankelijk is en afgesloten is middels palen en puntdraad. Heden is de 2e Drakenweg feitelijk niet meer toegankelijk en herkenbaar als een weg of pad.
Door de ontwikkeling van de dijk te Beesel is er een nieuwe ontsluiting gemaakt van de Beekstraat naar Het Spick en de Huilbeekweg. Door deze nieuwe ontsluiting is een deel van de oorspronkelijke Spijkersweg feitelijk opgehouden te bestaan.
Door de ontwikkeling van de dijk te Beesel is er een nieuwe ontsluiting gemaakt van Ouddorp naar de Kerkeveldweg. Door deze nieuwe ontsluiting is een deel van de oorspronkelijke weg Ouddorp feitelijk opgehouden te bestaan.
Door de ontwikkeling van de dijk te Beesel is een deel van de oorspronkelijke Ervenweg komen te vervallen. De Ervenweg heeft een nieuwe ontsluiting naar de Ohé Broekerveldweg gekregen. Het oude gedeelte van de Ervenweg wordt onderbroken door de dijk. Een gedeelte van de oorspronkelijke Ervenweg is dus feitelijk opgehouden te bestaan.
Gelet op het feit dat deze wegen of gedeelten van wegen feitelijk niet meer toegankelijk zijn en opgehouden hebben te bestaan, is het college van oordeel, dat er geen zwaarwegende redenen zijn die zich verzetten tegen onttrekking van deze wegen of delen van deze wegen van de openbaarheid.
De navolgende wegen (deels) te onttrekken aan de openbaarheid:
Daarnaast is er door de aanleg van de dijk te Beesel een nieuwe aansluiting ontstaan van de Ervenweg naar de Ohé Broekerveldweg. Deze nieuwe aansluiting is momenteel niet bestemd als een openbare weg. Deze bestemming dient alsnog te gebeuren. Deze nieuwe aansluiting doorkruist meerdere kadastrale percelen, namelijk: sectie M, nummers 260, 279, 258, 240, 238, 242.
De bij dit besluit behorende situatietekeningen zijn als bijlagen bij deze bekendmaking gevoegd.
Het besluit ligt gedurende 6 weken vanaf de dag na publicatie ter inzake via het Gemeenteblad.
U kunt een afspraak maken om het op het gemeentehuis in te zien via 077 – 474 9292.
Tegen dit besluit kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de rechtbank Limburg, sector bestuursrecht, postbus 950, 6040 AZ Roermond.
Beroep kan worden aangetekend door:
- belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;
- belanghebbenden die bezwaren hebben tegen eventuele wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;
- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.
Het beroepschrift dient te zijn voorzien van uw naam, adres, handtekening en de dagtekening. Daarnaast vermeldt u het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Voor meer informatie, inclusief de wijze waarop digitaal beroep kan worden ingesteld, zie www.rechtspraak.nl.
Voor het indienen van beroep moet u griffiegeld betalen.
Het indienen van het beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Heeft u er een spoedeisend belang bij dat het besluit niet in werking treedt, dan kunt u de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Ook hieraan zijn kosten (griffierechten) verbonden.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2024-457372.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.