Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat in het kader van de Omgevingswet het ontwerp TAM-omgevingsplan ‘Tudderenderweg 25 Sittard’ (Hierna: ‘plan’) gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.
Burgemeester en wethouders hebben op 15 oktober 2024 ingestemd met het ontwerp van het plan. Met het plan worden tien nultredenwoningen en drie zogenoemde betaalbare woningen mogelijk gemaakt. De tien nultredenwoningen worden gebouwd langs een nieuwe éénrichtingsstraat. Die straat loopt over het perceel Tudderenderweg 25 tussen de Jan van Stevensweertstraat en de Tudderenderweg. De inrit van het plangebied is aan de Jan van Stevensweertstraat. De uitrit aan de Tudderenderweg. De drie betaalbare woningen worden gebouwd langs de Tudderenderweg.
Ter inzage
Het ontwerpplan is digitaal in te zien op https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/, via identificatienummer (planidentificatie NL.IMRO.1883.TAMTudweg25-ON01).
U kunt tevens het ontwerpplan, bestaande uit verbeelding, regels, toelichting inzien van 31 oktober tot en met 11 december 2024 bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), Markt 1 te Geleen.
Mogelijkheid indienen zienswijzen
Gedurende de termijn dat het ontwerp ter inzage ligt, bestaat de mogelijkheid om schriftelijk of mondeling (maar bij voorkeur schriftelijk) uw zienswijzen naar voren te brengen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de Raad van de gemeente Sittard-Geleen, Postbus 18, 6130 AA Sittard.
Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het team Ruimtelijke Ontwikkeling, na telefonische afspraak met dhr. R. Friesen, telefoon 14 046. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.
Ook kunt u uw zienswijze persoonlijk afgeven. Dan geldt de datum van de daadwerkelijke ontvangst als datum van indiening. U ontvangt hiervoor een bewijs van ontvangst.
Vervolgprocedure
Nadat de ingebrachte zienswijzen zijn beoordeeld zullen deze zienswijzen en de reactie van het College van Burgemeester en Wethouders op die zienswijzen aan de gemeenteraad ter kennis worden gebracht en het bestemmingsplan aan de gemeenteraad ter vaststelling worden voorgelegd. Na de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in Den Haag door degenen wiens belangen worden geschaad.