Gemeente Nissewaard - Geweigerde omgevingsvergunning het realiseren van een windpark – De Brielse Maasdijk en de Plaatweg te Nissewaard

Activiteiten

- het bouwen van een bouwwerk;

- het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden;

- handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening;

- het oprichten en in werking hebben van een (milieu)inrichting.

Waar

De Brielse Maasdijk en de Plaatweg te Nissewaard.

Soort procedure

Uitgebreid.

Dossiernummer

CLZ-00000203, corsa-20220650 en OLO-nr. 7108381.

Datum ontvangst

16 december 2022.

Datum besluit

16 oktober 2024.

Beroep

Er is geen bezwaarprocedure bij het bevoegd gezag en beroepsprocedure bij de Rechtbank mogelijk, maar alleen rechtstreeks beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dat kan binnen 6 weken na de datum waarop het besluit genomen is.

 

Voor de mogelijkheid van beroep worden de hiervoor genoemde gecoördineerd tot stand gekomen definitieve besluiten aangemerkt als één besluit. Belanghebbenden (alsmede niet-belanghebbenden die tegen de ontwerp-omgevingsvergunning een zienswijze hebben ingediend) kunnen gedurende de in de kennisgeving genoemde termijn bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep instellen tegen de besluiten.

 

Het beroep kan worden ingesteld bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een DigiD vereist.

 

Crisis- en herstelwet

Op het onderhavige besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat:

- de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

- het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

- beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Het is derhalve niet mogelijk om een zogenaamde pro-forma beroepschrift in te dienen. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dient binnen zes maanden na de ontvangst van het beroepschrift uitspraak te doen.

Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Gecoördineerde aanvraag

Tegelijkertijd met de aanvraag omgevingsvergunning is bij het college van gedeputeerde staten van de provincie Zuid-Holland ontheffing aangevraagd als bedoeld in artikel 3.3 van de Wet natuurbescherming (Wnb) voor het opzettelijk doden en/of verstoren van beschermde flora en fauna. Hiernaast is er een watervergunning aangevraagd bij het bestuur van het waterschap Hollandse Delta in verband met bouwen op primaire waterkering.

 

Alle drie de aangevraagde vergunningen/ontheffing worden gecoördineerd behandeld ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) een en ander conform de uitgebreide voorbereidingsprocedure ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Dit heeft onder meer tot gevolg dat alle ontwerpbesluiten tegelijkertijd ter inzage zijn gelegd en de uiteindelijke besluiten tegelijk worden genomen.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze omgevingsvergunning? Bel dan naar het team Vergunningen, toezicht en handhaving, telefoonnummer: 140181 of stuur een e-mail naar gemeente@nissewaard.nl.

Naar boven