Voorgenomen verpachting en ingebruikgeving van landbouwgrond in het plangebied Heesch-West en omgeving door Gemeenschappelijke Regeling Heesch-West, jaar 2025

 

 

De Gemeenschappelijke Regeling Heesch-West heeft het voornemen om diverse percelen landbouwgrond en overige terreinen gelegen in en nabij het plangebied van het beoogde bedrijventerrein Heesch-West te Heesch en Vinkel in 2025 te verpachten op basis van geliberaliseerde pacht danwel in gebruik te geven. Deze verpachtingen en ingebruikgevingen hebben betrekking op het tijdelijk beheer van gronden in afwachting van het onherroepelijk worden van de bestemmingsplannen voor het bedrijventerrein, zoals deze reeds zijn vastgesteld door de gemeenteraden van de gemeenten Bernheze en ’s-Hertogenbosch.

 

De Gemeenschappelijke Regeling wenst het bestaande gebruik van de percelen graag voort te zetten voor het jaar 2025 met dezelfde gebruikers/pachters omdat:

  • een aanzienlijk deel van de in gebruik te geven oppervlakte vanwege contractuele verplichtingen aan de voormalige eigenaar in pacht of gebruik dienen te worden aangeboden;

  • de gronden onverhoopt één jaar langer beheerd moeten worden, in verband met de bestemmingsplannen nog niet onherroepelijk zijn;

  • de bestaande gebruikers/pachters bekend zijn met de percelen en de gebruiksvoorwaarden;

  • de Gemeenschappelijke Regeling Heesch-West tevreden is over het huidige beheer van de gronden door deze gebruikers/pachters.

 

De Gemeenschappelijke Regeling Heesch-West is, gelet op het bovenstaande, van mening dat zij – in afwijking van het uitgangspunt dat een overheid bij het voornemen tot verkoop /uitgifte in pacht van onroerende zaken via een selectieprocedure aan potentiële gegadigden ruimte moet geven om mee te dingen, zoals de Hoge Raad heeft uitgemaakt in zijn uitspraak van 26 november 2021 – over mag gaan tot één-op-één uitgifte in gebruik/pacht van de hier bedoelde gronden en onderstaande gebruikers en pachters de enige serieuze gegadigden zijn om voornoemde gronden te pachten of te beheren.

 

Andere gegadigden

Tegen de voorgenomen verpachting/ingebruikgeving kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend c.q. ingesteld.

Kunt u zich niet verenigen met de voorgenomen verpachting/ingebruikgeving door de Gemeenschappelijke Regeling Heesch-West en merkt u zichzelf aan als gegadigde, dan kunt u hiertegen opkomen door binnen een termijn van 20 kalenderdagen na publicatie van deze bekendmaking, een kort geding aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter van het Arrondissement Oost-Brabant. Deze termijn merken wij aan als vervaltermijn.

 

Voor meer informatie over deze voorgenomen verpachting en ingebruikgeving kunt u ook terecht op de website van Gemeente s-Hertogenbosch https://www.s-hertogenbosch.nl/inwoner/bouwen-en-wonen/uitgifte-van-grond

 

Naar boven