Voorbereidingsbesluit bedrijventerreinen

 

 

De gemeenteraad van de Gemeente Etten-Leur maakt bekend dat hij het voorbereidingsbesluit bedrijventerreinen heeft vastgesteld en gepubliceerd.

Inhoud voorbeschermingsregels

Het "HYPERLINK ""Voorbereidingsbesluit bedrijventerreinen " bevat voorbeschermingsregels waarmee  op de bedrijventerreinen Vosdonk, Attelaken en Zwartenberg het volgende wordt geregeld:

1. Een verbod op de toename van de bestaande gebruiksoppervlakte voor middelgrote logistiek; en

2. Een verbod op een toename van gebruiksoppervlakte van bedrijfsverzamelgebouwen bestaande uit meer dan twee units.

Werking voorbeschermingsregels

Deze voorbeschermingsregels zijn op 16 oktober 2024 in werking getreden en gelden voor de duur van 18 maanden, tenzij binnen die termijn het besluit tot vaststelling of wijziging van het omgevingsplan in werking treedt. De gemeente maakt met het voorbereidingsbesluit gebruik van deze bevoegdheid.

De regels gelden in aanvulling op de regels zoals opgenomen in het omgevingsplan of in afwijking van de regels in dat plan. Als er strijd is tussen de voorbeschermingsregels en de regels in het omgevingsplan moet toepassing gegeven worden aan de voorbeschermingsregels. Dit volgt uit de voorrangsbepaling die in dit besluit is opgenomen.

Raadplegen

Het voorbereidingsbesluit en bijbehorende stukken zijn (digitaal) raadpleegbaar via:

Het Gemeenteblad op https://www.officielebekendmakingen.nl onder besluitnaam 'Voorbereidingsbesluit bedrijventerreinen'; 

In het omgevingsloket op Regels op de kaart - Omgevingsloket (overheid.nl);

Op de website www.etten-leurmakenwesamen.nl onder 'Ruimte voor wonen en leven', ‘Omgevingswet’ en 'Komende wijzigingen van het omgevingsplan';

Rechtsbescherming

Het voorbereidingsbesluit is op 16 oktober 2024 inwerking getreden. Tegen een voorbereidingsbesluit is geen bezwaar en beroep mogelijk (artikel 1 van bijlage 2 bij de Algemene wet bestuursrecht).

Etten-Leur, 23 oktober 2024

 

Naar boven