Ontwerpomgevingsvergunning Uiverlaan 16 Maassluis

Burgemeester en wethouders van Maasluis maken bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor de realisatie van 31 appartementen met inpandige fietsenstalling aan de Uiverlaan 16 te Maassluis. Ten behoeve hiervan wordt de ontwerpvergunning ter inzage gelegd.

Ter inzage

Op grond van de artikel 3.8 Wro ligt de ontwerpvergunning en alle bijbehorende stukken met ingang van 25 oktober 2024 gedurende zes weken ter inzage bij het publiekscentrum op het stadhuis aan de Koningshoek te Maassluis. Tevens is de ontwerpvergunning (NL.IMRO.0556.OVUiverlaan16-ON01) digitaal te raadplegen op www.omgevingsloket.nl.

Indiening zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het ontwerpomgevingsvergunning kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Maassluis onder vermelding van zienswijzen omgevingsvergunning Uiverlaan 16.

Kennisgeving vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit ‘Uiverlaan 16’

Besluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluisl hebben in de collegevergadering van 15 oktober 2024 een beslissing genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor het project ‘Uiverlaan 16’. De beoogde activiteit staat vermeld in bijlage D, categorie 11.2 van het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.). Omdat de drempelwaarde van bijlage D, categorie 11.2 niet wordt overschreden, geldt de vormvrije m.e.r.-beoordelingsplicht. Uit de vormvrije m.e.r. beoordeling die ten behoeve van de voorgenomen ontwikkeling is uitgevoerd, blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de opgestelde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Vervolgprocedure

Een vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen. In dit geval in het kader van de omgevingsvergunningprocedure.

Crisis- en herstelwet

Omdat het plan de bouw van meer dan 11 woningen mogelijk maakt is de Crisis en herstelwet van toepassing op het vaststellingsbesluit.

Zakelijke beschrijving anterieure overeenkomst

Voor de ontwikkeling Uiverlaan 16 heeeft de gemeent een overeenkomst ex artikel 6.24 lid 1 Wro gesloten met de ontwikkelaar. Deze overeenkomst heeft de status van anterieure overeenkomst in het kader van de Wet op de ruimtelijke ordening, op grond waarvan de gemeente haar eigen kosten voor de ontwikkeling op de ontwikkelaar kan verhalen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Hewitt; tel. 010 – 5931807 of via gemeente@maassluis.nl

Naar boven