Omgevingsvergunning Kamer 10 De Nieuwe Stad

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12 lid 1, sub a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) de omgevingsvergunning hebben verleend voor de bouw van een woongebouw met in de plint diverse functies op de hoek van de Brabantsestraat en Amsterdamseweg/Nieuwe Poort.

Inhoud plan

Kamer 10 ligt op de hoek van de Brabantsestraat en de Amsterdamseweg/Nieuwe Poort. Momenteel is deze hoek in gebruik als parkeerterrein. Voor kamer 10 is een aanvraag omgevingsvergunning inge- diend voor het realiseren van een gebouw van 70 meter hoog met een levendige plint. De plint zal bestaan uit diverse functies, onder andere een restaurant, commerciële ruimten en een woonlobby. Boven de plint komen 19 woonlagen met 133 appartementen. De hoofdentree van het gebouw komt aan de Overijsselsestraat. Aan de zijde van de Brabantsestraat komt een tuin met bomen en met een vijver voor verkoeling. Onder het gebouw komt een ruimte om fietsen te stallen.

Het bouwplan voor kamer 10 is niet mogelijk binnen de regels van het geldende bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen e.o. en snelwegen'. Daarin heeft het perceel een kantoorbestemming met een maximum bouwhoogte van 30 meter.

Om het bouwplan voor kamer 10 mogelijk te maken moet daarom een planologische procedure worden doorlopen, in dit geval een omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan.

Ter informatie: Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. Als hoofdregel geldt dat aanvragen om een omgevingsvergunning die zijn ingediend voor 1 januari 2024 worden afgehandeld onder het ‘oude’ recht (Artikel 4.3 van de Invoeringswet Omgevingswet tot het besluit onherroepelijk wordt). De aanvraag voor kamer 10 in De Nieuwe Stad is ingediend vóór 1 januari 2024 en zal onder het oude recht worden afgehandeld.

Procedure

Het ontwerpbesluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning, de ontwerpverklaring van geen bedenkingen van de raad en de bijbehorende stukken hebben vanaf 2 mei 2024 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Er zijn in deze periode vier zienswijzen ingediend. De zienswijzen hebben geleid tot een wijziging in de omgevingsvergunning. Deze wijziging gaat om voorwaarden voor het in gebruik nemen van de appartementen. De wijziging is te vinden in de zienswijzennota en in het raadsvoorstel bij het besluit.

In Het Besluit van 15 oktober 2024 heeft de raad de definitieve verklaring van geen bedenkingen afgegeven. Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning en de verklaring van geen bedenkingen van de raad ligt met de bijbehorende stukken van vrijdag 25 oktober tot en met donderdag 5 december 2024 ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort. Ook zijn de stukken te zien via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0307.OV00101-0301). Wanneer u naar www.ruimtelijkeplannen.nl  gaat krijgt u de optie om naar het Omgevingsloket te gaan of om toch door te gaan naar ruimtelijkeplannen.nl. Op beide websites kunt u het besluit vinden. De bijlagen bij de omgevingsvergunning zijn te vinden via de publicatie in het Gemeenteblad (ga op www.ruimtelijkeplannen.nl naar ‘Documenten’ en vervolgens naar ‘Bekendmakingen’. Op het Omgevingsloket gaat u naar ‘Overzicht’ en vervolgens naar ‘Bekendmakingen’). In de publicatie kunt u aan de linkerzijde klikken op ‘Bekijk documenten’.

Beroep

Belanghebbenden kunnen een gemotiveerd beroepschrift indienen over de besluiten. Een beroepschrift indienen kan gedurende de beroepstermijn van vrijdag 25 oktober tot en met donderdag 5 december 2024, bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht o.v.v bodemzaken, Postbus 16005, 3500 DA UTRECHT. U kunt het beroepschrift ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor heeft u een DigiD nodig.

Het besluit treedt in werking op de eerste dag na de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Heeft u er veel belang bij dat het besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Rechtbank Midden-Nederland op bovenstaand adres. Wanneer een voorlopige voorziening wordt gevraagd, treedt het besluit pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen. Ook voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. De medewerkers van de rechtbank kunnen u hierover meer informatie geven. Zij zijn bereikbaar via het telefoonnummer (088) 361 17 54.

 

Naar boven