Het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout maakt bekend dat de gemeenteraad op 10 september 2024 het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Oosterhout 2024’ heeft vastgesteld. Het plan heeft betrekking op het stedelijke gebied voor de bedrijventerreinen Weststad-Statendam, Vijf Eiken, Everdenberg en Everdenberg-Oost welke in 2022 geactualiseerd en tot één bestemmingsplan samengebracht zijn, zijnde ‘Bedrijventerreinen Oosterhout 2022’ In de tussentijd zijn door voortschrijdend inzicht en een instructieregel van de provincie Noord-Brabant enkele wijzigingen noodzakelijk. Gelet op de inwerkingtreding van de Omgevingswet per 1 januari 2024, is het gewenst om deze wijzigingen in een geactualiseerde versie van het bestemmingsplan op te nemen. Deze beperkte wijzigingen zijn in voorliggend bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Oosterhout 2024’ opgenomen en verwerkt in zowel de regels als verbeelding.
Het plan maakt geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk maar voorziet in een actuele bestemmingsregeling, waarbij de huidige rechten worden behouden.
Inzien stukken
U kunt het bestemmingsplan met ingang van donderdag 24 oktober 2024 inzien via https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart. Zoek op plannaam ‘Bedrijventerreinen Oosterhout 2024’ of plannummer NL.IMRO.0826.BSPbedrterr2024-VA01. Ook kunt u het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken raadplegen op het stadhuis (Slotjesveld 1 te Oosterhout). Hiervoor kunt u via het algemene telefoonnummer 14 0162 een afspraak maken met dhr. N. de Geus, beleidsmedewerker ruimtelijke ordening.
Zienswijze
De dag na aanvang van de terinzagelegging kan gedurende 6 weken (tot en met donderdag 5 december 2024) door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen dit besluit. Niet-belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, kunnen ook beroep instellen.
Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in ieder geval de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.
Inwerkingtreding bestemmingsplan
Het raadsbesluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het raadsbesluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep, als het verzoeken om een voorlopige voorziening, is griffierecht verschuldigd.
Vragen
Voor vragen kunt u via het algemene telefoonnummer 14 0162 contact opnemen met dhr. N. de Geus, beleidsmedewerker ruimtelijke ordening.