Verklaring van geen bedenkingen en omgevingsvergunning ‘energieopslagsysteem achter de Tweede Bloksweg 60’

Burgemeester en wethouders van gemeente Waddinxveen maken het besluit van 16 oktober 2024 bekend om met artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht af te wijken van de Regels van het bestemmingsplan ‘Zuidplas Noord’ en de verklaring van geen bedenkingen en de omgevingsvergunning voor ‘Energieopslagsysteem achter de Tweede Bloksweg 60’ vast te stellen.

Waar gaan de verklaring van geen bedenkingen en de omgevingsvergunning over?

Ten noorden van de A12, tussen de Tweede Bloksweg 60 en het Moerkapellepad, wenst een initiatiefnemer een perceel te gebruiken voor het realiseren van een energieopslagsysteem.

Het plan is in strijd met het bestemmingsplan ‘Zuidplas Noord’.

Er kan van het bestemmingsplan worden afgeweken als het plan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. De initiatiefnemer heeft de hiervoor benodigde ruimtelijke onderbouwing aangeleverd.

De gemeenteraad heeft een ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven

De omgevingsvergunning kan pas worden verleend nadat de gemeenteraad heeft verklaard dat zij geen bedenkingen heeft tegen het plan. Op 16 oktober 2024 heeft de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

De ontwerpverklaring van geen bedenkingen en de ontwerp omgevingsvergunning hebben ter inzage gelegen.

De ontwerpverklaring en het ontwerpbesluit hebben van 2 mei 2024 tot 14 juni ter inzage gelegen. Er zijn tijdens de periode van ter inzagelegging geen zienswijzen ingediend. De omgevingsvergunning is daarom ongewijzigd vastgesteld.

Wilt u de vastgestelde omgevingsvergunning bekijken?

Dat kan vanaf 24 oktober 2024 tot en met 5 december 2024:

Hoe kunt u beroep instellen?

U kunt alleen in beroep gaan als u belanghebbende bent, én:

  • Als u eerder tijdig een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders op het ontwerpbesluit naar voren heeft gebracht, of;

  • Als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder tijdig een zienswijze naar voren te brengen.

U gaat in beroep door een brief te sturen aan de Raad van State. U heeft hiervoor zes weken de tijd. Dit is de beroepstermijn. Stuur uw brief voor 5 december 2024 naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Wanneer treedt het besluit in werking?

Het besluit treedt in werking met ingang van 6 december 2024. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Heeft u op tijd beroep ingesteld en wilt u niet dat het besluit in werking treedt op 6 december 2024 dan moet u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan pas in werking nadat op uw verzoek is beslist. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient moet u daar ook griffierecht voor betalen.

Naar boven