Bekendmaking van voornemen tot verkoop van gemeentegrond

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest (ECLI:NL:HR:2021:1778) gewezen. Burgemeester en wethouders maken, met in achtneming van de publicatieplicht volgend op het Didam-arrest, het voornemen bekend tot de verkoop van:

 

- een perceel grond gelegen aan Gestelseweg 45

- kadastraal bekend gemeente Aalst, sectie E, nummer 1342 (ged.)

- ter grootte van ca. 4 m2

 

De Hoge Raad heeft in het Didam-arrest geoordeeld dat een overheidslichaam dat een onroerende zaak wil verkopen c.q. uitgeven gelegenheid moet bieden aan (potentiële) gegadigden. Deze mededingingsruimte hoeft niet te worden geboden als bij voorbaat al vaststaat of mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de verkoop.

Objectieve, toetsbare en redelijke criteria

Gemeente Waalre meent om de navolgende redenen dat de beoogde koper de enige serieuze gegadigde is om het voornoemd perceel grond te kopen, namelijk om de volgende redenen:

  • 1.

    Gegadigde heeft het voornemen om woningbouw te realiseren op het naastgelegen perceel;

  • 2.

    Hiertoe is de Gemeente Waalre met gegadigde op 29 november 2022 een anterieure overeenkomst aangegaan;

  • 3.

    Het te verkopen perceel grond ligt tussen de woningbouwontwikkeling en openbare ruimte;

  • 4.

    De verkoop van het perceel maakt onderdeel uit van een grondruil;

  • 5.

    Gemeente heeft het voornemen om een strook grond van 4 m² te verkopen en een strook grond van 39 m² aan te kopen met het doel om een betere verkaveling van het plangebied te verkrijgen.

Vervaltermijn

Gemeente Waalre zal 20 dagen na de datum van deze publicatie overgaan tot het sluiten van de koopovereenkomst, tenzij zich voordien een andere partij als gegadigde meldt. Een schriftelijke reactie tegen dit voornemen kan gericht worden aan het College van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Waalre, postbus 10.000, 5580 GA Waalre. Meldt u hierbij het zaaknummer 705597?

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Grondzaken, per email bereikbaar gemeente@waalre.nl of per telefoon via 040-2282500.

Waalre, 25 januari 2024

Naar boven