Bekendmaking Wet geluidhinder - Ontwerp Saneringsprogramma Geluid

 

 

In de gemeente Stichtse Vecht zijn woningen gelegen die vanwege wegverkeerslawaai een te hoge geluidbelasting ondervinden. Deze woningen zijn in de jaren 90 gemeld bij het toenmalige Ministerie van VROM en behoren nu tot de zogenaamde geluidsaneringsvoorraad. De gemeente Stichtse Vegt is al jaren bezig met de uitvoering van geluidsaneringsprojecten langs drukke wegen en spoorwegen. Er zijn al veel woningen gesaneerd en voorzien van een goed leefklimaat.

 

Het saneringsprogramma geeft een omschrijving van de uitgangspunten en van de maatregelen welke in aanmerking komen om de geluidbelasting, veroorzaakt door het wegverkeerslawaai, op de gevel van woningen zoveel mogelijk te beperken.

 

Om de berekende geluidbelasting op de gevel van de woning ook in de toekomst te kunnen waarborgen, dient het saneringsprogramma te worden vastgesteld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De Omgevingsdienst regio Utrecht is gemandateerd om dit saneringsprogramma in te dienen.

 

Geluidsaneringsprojecten

 

In het saneringsprogramma “Sanering gemeente Stichtse Vecht – gemeentelijke wegen’ is rekening gehouden met de sanering van in totaal 60 woningen: 53 in Maarssen, 2 in Breukelen, 3 in Tienhoven en 2 in Loenen aan de Vecht. De wegen die de hoge geluidbelasting veroorzaken zijn de Amsterdamsestraatweg, Straatweg, Maarsseveensevaart, Nieuweweg en de Oostkanaaldijk.

 

Inzage

 

Het ontwerp-saneringsprogramma ligt met ingang van 21 oktober 2024 tot en met 2 december 2024 ter inzage. U kunt het ontwerpsaneringsprogramma digitaal opvragen bij de Omgevingsdienst regio Utrecht, info@odru.nl. Het saneringsprogramma zal vervolgens per mail naar u gezonden worden.

Ook kunt u het ontwerpsaneringsprogramma inzien tijdens openingstijden bij de gemeente Stichtse Vecht, Endelhovenlaan 1, 3601 GR Maarssen Utrecht.

 

Reageren

 

Tijdens de periode dat de (ontwerp)saneringsprogramma’s ter inzage liggen, kan iedereen zijn of haar zienswijze indienen tegen het opgestelde programma en de voorgestelde saneringsgrenswaarden.

U kunt vanaf 21 oktober 2024 tot en met 2 december 2024 reageren.

 

Uw zienswijze kunt u schriftelijk richten aan:

 

Omgevingsdienst Regio Utrecht

Postbus 13101

3507 LC Utrecht

O.v.v. “zienswijze ontwerp saneringsprogramma Gemeente Stichtse Vecht “Sanering gemeente Stichtse Vecht – gemeentelijke wegen’ zaaknummer z-20-016104”

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

 

Na de ter inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “zienswijzenota”. Mogelijk wordt het ontwerp-saneringsprogramma op onderdelen aangepast. Vervolgens wordt het ontwerp-saneringsprogramma ter vaststelling aangeboden aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 

Naar boven