Gemeente Amstelveen – Verlening omgevingsvergunning 77 woningen fase 1 herontwikkeling De Scheg Oost, en vaststelling hogere grenswaarden geluid woningen fase 1 herontwikkeling De Scheg Oost

Z2023-00003623

 

Besluit omgevingsvergunning woningbouw f ase 1 herontwikkeling (gebied) De Scheg Oost , voor afwijken van het bestemmingsplan “ De Scheg Oost , en het bouwen van een bouwwerk , ten behoeve van het bouw en en gebruiken van 77 woningen , met bijbehorend besluit hogere grenswaarden geluid

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken bekend dat zij een omgevingsvergunning verlenen in afwijking van het bestemmingsplan, en dat het besluit omgevingsvergunning voor de aanvraag ‘het bouwen van 77 woningen, project NIEUW Eilands Eigen - Scheg Oost fase 1’ met de bijbehorende stukken (IDN: NL.IMRO.0362.OIAVHB21CxA-VG01) ter inzage wordt gelegd. Met toepassing van artikel 2.1 eerste lid, sub c jo. artikel 2.12 eerste lid, sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) wordt het mogelijk gemaakt een deel van het gebied De Scheg Oost te herontwikkelen en wordt het gebruik en de bouw van 77 woningen mogelijk gemaakt. Het onderdeel bouwen (artikel 2.1 eerste lid, sub a Wabo) maakt ook onderdeel uit van de onderhavige omgevingsvergunning.

Het ter plaatse geldende bestemmingsplan “De Scheg Oost” laat de beoogde woningen niet toe op de onderhavige locatie. Op grond van artikel 2.12 eerste lid, sub a, onder 3 van de Wabo, en omdat de aangevraagde activiteit niet in strijd is met de goede ruimtelijke ordening, kan van het bestemmingsplan worden afgeweken middels de omgevingsvergunning.

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de locaties Gabrielle Cevatlaan 2 t/m 100 (even), Toon de Haaslaan 1 t/m 7 (oneven), Henk Godthelplaan 2 t/m 18 (even), Henk Godthelplaan 1 en 3, Piet Tijstermanlaan 18 en 20, Piet Tijstermanlaan 15 t/m 21 (oneven), Jules Schelvislaan 6 t/m 16 (even), liggende in het gebied De Scheg Oost te Amstelveen.

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken eveneens bekend dat het college heeft besloten om hogere grenswaarden geluid vast te stellen voor woningen fase 1 herontwikkeling De Scheg Oost, in verband met het voorgenoemde besluit omgevingsvergunning, en dat het besluit hogere grenswaarden geluid woningen fase 1 herontwikkeling De Scheg Oost ter inzage wordt gelegd.

Op het besluit omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden geluid is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft onder meer invloed op de wijze van het indienen van beroep (zie onderaan).

De voorgenoemde besluiten worden gedurende zes weken, van 23 oktober tot en met 3 december 2024, ter inzage gelegd.

Besluit omgevingsvergunning

De genoemde omgevingsvergunning voorziet in het juridisch-planologisch kader voor de herontwikkeling van een deel van het gebied De Scheg Oost in Amstelveen. Op deze locatie bevindt zich een braakliggend terrein. Met de onderhavige omgevingsvergunning is het mogelijk de nieuwe 77 woningen te realiseren. Het betreft een herontwikkeling van een deel (fase 1) van een plan waarin reeds woningbouw mogelijk was gemaakt. De nieuwe beoogde woningbouw wijkt af van het bestemmingsplan “De Scheg Oost”. Het gebied waarop het besluit omgevingsvergunning betrekking heeft, ligt langs het oostelijke deel van de J.C. van Hattumweg.

Besluit hogere grenswaarden geluid

In verband met de geluidsgevoelige functie, namelijk de woningen, in de genoemde omgevingsvergunning, zijn vanwege de geluidsbelasting op een aantal van de nieuwe woningen hogere (grens)waarden benodigd. Op grond van de Wet geluidhinder kunnen burgemeester en wethouders een hogere waarde voor de toelaatbare geluidsbelasting vaststellen.

Terinzagelegging

Het besluit omgevingsvergunning 77 woningen fase 1 herontwikkeling De Scheg Oost, met bijbehorende stukken, en het besluit hogere grenswaarden geluid woningen fase 1 herontwikkeling De Scheg Oost, liggen gedurende 6 weken ter inzage met ingang van 23 oktober tot en met 3 december 2024.

De stukken zijn op de volgende wijze in te zien:

  • -

    in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0362.OIAVHB21CxA-VG01 ;

  • -

    via de gemeentelijke website http://ro0362.ropubliceer.nl ;

  • -

    in papieren vorm, op afspraak via telefoonnummer 020-5404911, bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1.

De bouwkundige en -technische stukken zijn enkel in te zien bij de Balie Bouwen en Vergunningen.

Let op! Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. De stukken zijn vanaf die datum in te zien via het Omgevingsloket. Via de site van ruimtelijkeplannen.nl wordt u automatisch doorgestuurd naar het Omgevingsloket, maar de stukken zijn ook (nog) zichtbaar op ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Met ingang van 24 oktober 2024 kan gedurende zes weken tegen het besluit omgevingsvergunning beroep worden ingesteld bij de rechtbank Amsterdam Sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam.

Met ingang van 24 oktober 2024 kan gedurende zes weken tegen het besluit hogere grenswaarden geluid beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorgenoemde rechtsinstanties. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Op de besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de indiener in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij/zij aanvoert tegen een besluit. Na afloop van de beroepstermijn (van zes weken) kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn aangevoerd, wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard.

 

Naar boven