Gewijzigd vastgesteld parapluplan ondergrondse 110 kV kabelverbinding Hengelo Weideweg – Hengelo Oele nav bestuurlijke lus

 

De gemeenteraad heeft op 9 oktober 2024 het parapluplan ondergrondse 110 kV kabelverbinding Hengelo Weideweg – Hengelo Oele gewijzigd vastgesteld.

TenneT is als landelijke netbeheerder van het elektriciteitsnet verantwoordelijk voor de leveringszekerheid van elektriciteit. Om die nu en in de toekomst te kunnen garanderen, werkt TenneT aan diverse aanpassingen en uitbreidingen van het elektriciteitsnet. Dat doen zij onder andere door een nieuwe ondergrondse hoogspanningskabel (van 110 kiloVolt) aan te leggen tussen Hengelo Weideweg – Hengelo Oele. Deze aanleg past niet in de vigerende bestemmingsplannen. Met dit parapluplan worden de vigerende bestemmingsplannen herzien.

 

Bestuurlijke lus

Tegen het op 8 juni 2022 vastgestelde parapluplan is beroep aangetekend. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 10 juli 2024 een tussenuitspraak gedaan waarbij de gemeenteraad binnen 26 weken een gewijzigd parapluplan moet vaststellen (bestuurlijke lus). De wijziging ziet op het juridisch borgen van de manier van aanleggen van de kabelverbinding, via een open ontgraving of met een gestuurde boring.

 

Wijzigingen

Een overzicht van alle wijzigingen vindt u in de “Staat van wijzigingen parapluplan ondergrondse 110 kV kabelverbinding Hengelo Weideweg – Hengelo Oele”.

 

Inzien en beroep

U kunt het parapluplan en de bijbehorende stukken van 23 oktober tot en met 3 december 2024 inzien op www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart. Kies dan voor ‘Regels op de kaart’ en vul het volgende identificatienummer in: NL.IMRO.0164.BP0152-0302. Tijdens de inzagetermijn kunt u een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit tot vaststelling van het parapluplan treedt in werking op 4 december 2024. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde Afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Kijk voor meer informatie op www.raadvanstate.nl of neem contact op met Geri Dijkhuis, telefoonnummer 14074.

 

 

Naar boven