Kennisgeving anterieure overeenkomsten woningbouwontwikkeling Centrum West Venhuizen, gemeente Drechterland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Drechterland maken ingevolge artikel 6.24, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeente op 20 december 2023 een anterieure overeenkomst is aangegaan met zowel Blauwhoed projectontwikkeling B.V. als Vos Bouw- en Exploitatiemaatschappij B.V.

Deze overeenkomsten hebben betrekking op de woningbouwontwikkeling Centrum West te Venhuizen. De gemeente is bereid om mee te werken aan het in procedure brengen van een bestemmingsplan dat de realisatie van circa 250 woningen mogelijk maakt.

Zakelijke beschrijving

Tussen de gemeente Drechterland, Blauwhoed projectontwikkeling B.V. en Vos Bouw- en Exploitatiemaatschappij B.V. (exploitanten) zijn op 20 december 2023 een tweetal anterieure overeenkomsten in het kader van artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening (Wro) gesloten.

Het exploitatiegebied betreft de volgende percelen:

kadastraal bekend gemeente Venhuizen, sectie G, nummers 5017, 5018, 3891, 4234, 4233 (ged.), 2323 (ged.).

Het bouwplan beoogt de realisatie van circa 250 woningen.

Exploitanten realiseren voor eigen rekening en risico de planontwikkeling conform het ontwerp bestemmingsplan, bouwprogramma en het openbaar gebied overeenkomstig het bestek (uitgewerkt aan de hand van het op te stellen inrichtingsplan).

De ontwikkelaars dragen alle aan het plan verbonden kosten, zoals de kosten van de uitvoering van het bouw- en woonrijp maken, de kosten van het bestemmingsplan, de kosten van alle benodigde onderzoeken en de interne kosten voor gemeentelijke planbegeleiding.

Daarnaast betalen de exploitanten een bovenwijkse bijdrage voor uit te voeren verkeersmaatregelen.

De exploitanten nemen de kosten voor haar rekening van eventuele vergoedingen op grond van artikel 6.1 Wro (planschade). Het kostenverhaal in de zin van artikel 6.12 Wro is hiermee verzekerd.

Na realisatie van de planontwikkeling wordt het nieuw aangelegde openbaar gebied (gefaseerd) opgeleverd aan de gemeente.

De anterieure overeenkomsten zijn niet openbaar en tegen de overeenkomsten kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

 

Naar boven