Ontwerp-saneringsprogramma wegverkeerslawaai vanwege de Aartshertogenlaan te ’s-Hertogenbosch

Burgemeester en wethouders van de gemeente ’s-Hertogenbosch maken bekend dat het Ontwerpsaneringsprogramma ‘Aartshertogenlaan deel 1 te ‘s-Hertogenbosch' ter inzage ligt. De woningen uit het Ontwerp-saneringsprogramma vallen, vanwege de geluidsbelasting uit het peiljaar 1986, onder de saneringsregeling van de Wet geluidhinder.

 

Na definitieve vaststelling van het saneringsprogramma gaat de gemeente een verzoek indienen bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om voor 93 woningen een ten hoogst toelaatbare waarde van de geluidsbelasting en de geluidmaatregelen vast te stellen. De geluidmaatregelen betreffen woningonderzoek naar eventueel noodzakelijke geluidmaatregelen aan de gevel.

 

De saneringswoningen uit dit project komen alleen in aanmerking voor woningonderzoek indien niet wordt voldaan aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB of indien geen sprake is van reeds getroffen gevelmaatregelen (bijvoorbeeld bij herbouw).

 

Het Ontwerp-saneringsprogramma ligt met ingang van 18 oktober 2024 gedurende zes weken ter inzage en kan worden ingezien via www.officielebekendmakingen.nl. Op verzoek kan een papieren versie van het Ontwerp-saneringsprogramma worden ingezien bij het stadskantoor Wolvenhoek 1 te ’s-Hertogenbosch, op werkdagen van 08.30 – 17.00 uur. Wilt u de papieren versie van het Ontwerp-saneringsprogramma hier inzien, dan kunt u een afspraak maken de heer B. Janssen (073-6155893)

 

Tot 29 november 2024 kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze over het Ontwerp-saneringsprogramma naar voren brengen bij Burgemeester en wethouders, Postbus 12345, 5200 GZ ‘s-Hertogenbosch.

Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen, dan kunt u een afspraak maken met B. Janssen (073-6155893). Dit nummer kunt u ook bellen voor verdere informatie over dit onderwerp.

 

 

 

14 oktober 2024

Naar boven