Waarom publiceert de gemeente dit bericht?
Een omgevingsplan bepaalt wat er in een gemeente met de ruimte mag gebeuren. In een omgevingsplan staat of op een bepaalde locatie wel of niet mag worden gebouwd. Ook staat in een omgevingsplan voor welke functie een bepaalde locatie mag worden gebruikt, bijvoorbeeld voor wonen, winkels, bedrijvigheid of een agrarisch bedrijf.
Er is een vaste gang van zaken voor de wijziging van het omgevingsplan. U kunt daar op verschillende manieren invloed op uitoefenen. Het kan namelijk zijn dat door de wijziging van het omgevingsplan iets verandert in uw omgeving.
In deze publicatie leest u dat wij voornemens zijn om het omgevingsplan te gaan wijzigen en hoe wij de omgeving daarbij betrekken.
Voor gaat het omgevingsplan ‘TAM-Omgevingsplan Hoofdstuk 22e Buitengebied Schuur voor Schuur Tubbergen’ over?
Het omgevingsplan gaat over een vijftal verschillende locaties in het buitengebied van de gemeente Tubbergen. Het omgevingsplan heeft betrekking op de locaties: Wieschertsweg 6 in Tubbergen, Rouweweg 15 in Langeveen, Agelerweg 32 in Reutum, Knooperf de Veldboer 18 in Langeveen en de Almeloseweg 93 in Tubbergen. Aan de Wieschertsweg 6 in Tubbergen en de Rouweweg 15 in Langeveen zullen landschap ontsierende gebouwen gesloopt worden. Deze sloopmeters zullen worden ingezet om op de overige drie locaties een groter oppervlak aan bijbehorende bouwwerken toe te staan en te legaliseren. Ook zal een deel van de sloopmeters die verkregen worden aan de Wieschertsweg 6 in Tubbergen worden ingezet aan de Wiekerstraat 7 in Rossum. Hiervoor wordt een apart omgevingsplan opgesteld. Naast dat er sloopmeters worden uitgewisseld tussen de genoemde locaties heeft het omgevingsplan ook betrekking op het voornemen om bedrijfsmatige activiteiten binnen de woonfunctie toe te staan op de locaties: Agelerweg 32 in Reutum, Knooperf de Veldboer 18 in Langeveen en de Almeloseweg 93 in Tubbergen.
Hoe betrekken wij de omgeving bij de voorbereiding?
Wij vinden het belangrijk om burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en bestuursorganen te betrekken bij de voorbereiding van wijzigingen van het omgevingsplan. Het Participatiebeleid Inwonersparticipatie dient hiervoor als leidraad.
De initiatiefnemers hebben een aanvang gemaakt met participatie. Daartoe worden er gesprekken gevoerd met direct omwonenden en eigenaars van percelen rondom het plangebied.
Voor de verdere (proces)participatie heeft de initiatiefnemer een communicatie- en participatieplan opgesteld. Dit plan sluit aan bij het participatiebeleid. In het plan zijn verschillende partijen in beeld gebracht, die partijen worden benaderd onder andere via individuele gesprekken.
Wat is het vervolg?
De gemeente moet de wijziging van het omgevingsplan nog maken. Daarom liggen er op dit moment nog geen stukken ter inzage. U kunt geen zienswijzen indienen over het voornemen om het omgevingsplan te wijzigen.
Als het ontwerp van de wijziging omgevingsplan klaar is, legt de gemeente dat ter inzage. De gemeente maakt dit vooraf bekend in het Gemeenteblad, Op en rond de essen en op de gemeentelijke website onder ‘ruimtelijke plannen ter inzage. Dan kunt u stukken bekijken en daarop reageren met een zienswijze.
Heeft u vragen
?
Voor informatie over het bekijken van de documenten of andere vragen kunt u ook bellen met dhr. R. Legtenberg via het telefoonnummer 0546-628000.