Wijzigingsplan Portengen 46 in Kockengen, Stichtse Vecht vastgesteld en besluit hogere waarden Wet geluidhinder vastgesteld

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het wijzigingsplan Portengen 46 in Kockengen op 3 oktober 2024 door het college is vastgesteld. Het besluit hogere waarden is op 1 oktober 2024 vastgesteld en wordt gelijktijdig met het wijzigingsplan ter inzage gelegd. Het wijzigingsplan inclusief het besluit hogere waarden, ligt vanaf vrijdag 18 oktober tot en met donderdag 28 november 2024 voor beroep ter inzage bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Tweede woonfunctie

 

Het wijzigingsplan Portengen 46 te Kockengen heeft betrekking op het wijzigen van het bestemmingsplan, zodat op het perceel een 2e woonfunctie is toegestaan ter plaatse van de zomerwoning. Hiervoor wordt het bestemmingsplan ter plekke gewijzigd vastgesteld waardoor de woonfunctie wordt toegevoegd.

 

Doel besluit hogere waarden

 

Binnen het wijzigingsplan wordt een geluidsgevoelige bestemming gerealiseerd, daarom moet het plan aan de Wet geluidhinder voldoen. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de toekomstige woningen, vanwege het wegverkeer op Portengen, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die vanuit de Wet geluidhinder moet worden nagestreefd. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde en hogere waarden toe te staan op de gevels van de woningen. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor het plan gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en het besluit hogere waarden overeenkomstig het ontwerpbesluit vastgesteld.

 

Het wijzigingsplan en besluit hogere waarden inzien

 

U kunt het wijzigingsplan (NL.IMRO.1904. WPPortengen46KKG-VG01) met ingang van vrijdag 18 oktober raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het vastgestelde besluit hogere waarden en de bijbehorende stukken kunt u inzien op het gemeentekantoor, Endelhovenlaan 1 in Maarssen. Het wijzigingsplan kunt u hier ook inzien. Voor het inzien moet u een afspraak maken via info@stichtsevecht.nl of bel 14 0346.

Heeft u vragen over het wijzigingsplan dan kunt u via 14 0346 contact opnemen met Charlotte Spaan. Heeft u vragen over het besluit hogere waarden dan kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst regio Utrecht, telefoon (088) 022 50 00.

 

Beroep aantekenen

 

Als u het niet eens bent met het vastgestelde wijzigingsplan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht beroep aantekenen. Op het besluit hogere waarden kan alleen door belanghebbende beroep worden aangetekend. Het beroep moet schriftelijk binnen zes weken na het moment van het ter inzage leggen van de besluiten. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Aan deze procedure zijn kosten verbonden.

Het beroepschrift moet de volgende gegevens bevatten:

 

  • 1.

    de datum;

  • 2.

    uw volledige naam- en adresgegevens;

  • 3.

    uw handtekening;

  • 4.

    het onderwerp en de datum van het besluit waarmee u het niet eens bent;

  • 5.

    een kopie van het besluit waarmee u het niet eens bent;

  • 6.

    de reden(en) waarom u het hiermee niet eens bent (beroepsgronden en motivering);

  • 7.

    eventueel een kopie van stukken die relevant zijn om uw beroepschrift te verduidelijken.

     

Inwerkingtreding

 

Het wijzigingsplan en besluit hogere waarden treedt in werking op de dag na het aflopen van de beroepstermijn. Dat is in dit geval 29 november 2024. Tenzij voor deze datum, naast beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

 

Voorlopige voorziening

 

Het indienen van een beroepschrift schort de inwerkingtreding van het wijzigingsplan niet op. Als u een beroepschrift hebt ingediend, kunt u vooruitlopend op de beslissing hierop, om een voorlopige voorziening vragen. Dit verzoek om voorlopige voorziening moet schriftelijk binnen de termijn van de ter inzagelegging en bevat de volgende gegevens:

  • 1.

    de datum;

  • 2.

    uw volledige naam- en adresgegevens;

  • 3.

    uw handtekening;

  • 4.

    een kopie van het besluit waarmee u het niet eens bent;

  • 5.

    een kopie van uw beroepschrift;

  • 6.

    de reden(en) waarom het voor u belangrijk is dat het wijzigingsplan niet in werking treedt voordat er een uitspraak is gedaan over uw beroepschrift (spoedeisend belang).

Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

 

 

 

Naar boven