Bestemmingsplan ‘De Kapelse Gaard’

Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 24 september 2024 het bestemmingsplan “De Kapelse Gaard” met ID: NL.IMRO.0331.01KapelseGaard-BP01 te Lopikerkapel gewijzigd heeft vastgesteld.

Met dit bestemmingsplan worden de planologische mogelijkheden van het agrarisch bedrijf aan de Lopikerweg oost 199 beëindigd en wordt de bestaande bedrijfswoning omgezet naar een reguliere burgerwoning. Daarnaast wordt Lopikerkapel uitgebreid met 50 woningen om zodoende de vitaliteit van de kern te kunnen behouden. Aanvullend worden drie ruimte-voor-ruimte woningen gerealiseerd ter compensatie van de sanering van de agrarische bedrijfsgebouwen.

De wijzigingen zien o.a. toe op aanpassingen naar aanleiding van ingediende zienswijzen. In de Staat van wijzigingen bij de Nota van zienswijzen wordt dit nader toegelicht.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt vanaf 17 oktober 2024 gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage. U kunt het bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis te Lopik. Hiervoor dient u een afspraak te maken met één van de medewerkers van het team Fysieke Leefomgeving via het algemene telefoonnummer 0348 55 99 55. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de landelijke voorziening van ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van bovengenoemde termijn, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingediend beroep een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van bovengenoemde afdeling van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven