Publicatie bestemmingsplan ‘Partiële herziening Veegplan B – Archeologie’

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Amersfoort op 17 september 2024 bij besluitnummer 1870439 het bestemmingsplan Partiële herziening Veegplan B – Archeologie heeft vastgesteld.

Inhoud van de plannen

De beleidskaart voor archeologische verwachtingen is in 2019 geactualiseerd. In het voorliggende bestemmingsplan wordt de geactualiseerde archeologische beleidskaart in het bestemmingsplan verwerkt.

Ter informatie

Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. Aangezien het ‘ontwerp bestemmingsplan Partiële herziening Veegplan B – Archeologie’ vóór 1 januari 2024 ter inzage is gelegd, wordt dit plan nog afgehandeld onder het oude recht (Wet ruimtelijke ordening) (Artikel 4.6, tweede lid, van de Invoeringswet Omgevingswet).

Procedure

Van vrijdag 18 oktober tot en met donderdag 28 november 2024 ligt het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. De stukken kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoortinbeeld.nl en via de landelijke voorzieningen www.ruimtelijkeplannen.nl en www.omgevingswet.overheid.nl (het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0307.BP00224-0301).

Bent u het niet eens met het vastgestelde bestemmingsplan, dan kunt u binnen de periode van terinzagelegging (beroepstermijn) van vrijdag 18 oktober tot en met donderdag 28 november 2024, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl, of neem telefonisch contact op via telefoonnummer (070) 426 44 26.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het ‘Partiële herziening Veegplan B – Archeologie’ treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Een beroepschrift schorst de werking van de plannen niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

 

Naar boven