Gemeente Aalsmeer – Ter inzage legging vastgesteld bestemmingsplan Oosteinderweg 49 ws 2 en een besluit hogere grenswaarden

Z23-100787

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken overeenkomstig artikel 4.6 lid 2 van de Invoeringswet Omgevingswet juncto artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 3 oktober 2024 het bestemmingsplan “Oosteinderweg 49 ws 2” ongewijzigd heeft vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen. Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen omdat het verhaal van kosten anderszins is verzekerd.

Doel bestemmingsplan

Er is een verzoek ingediend voor het verplaatsen van de ligplaats Oosteinderweg 49 ws 2 naar een nieuwe ligplaats dichter bij de Oosteinderweg ten behoeve van de realisatie een parkeerterrein met bijbehorende voorzieningen op de huidige locatie. De vergunning voor dit parkeerterrein is intussen onherroepelijk en conserverend in het voorliggende bestemmingsplan opgenomen. Om te voorkomen dat de bestaande ligplaats aan de Oosteinderweg 49 ws 2 opnieuw kan worden benut en hierdoor feitelijk een uitbreiding van het aantal ligplaatsen voor permanente bewoning voor woonarken plaatsvindt, wordt de huidige ligplaats in het bestemmingsplan verwijderd.

Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Voor de nieuwe ligplaats is vanwege de geluidsbelasting van industrieterrein Schiphol-Oost een hogere (grens)waarde nodig. Burgemeester en wethouders van Aalsmeer hebben in hun vergadering van 16 juli 2024 ten behoeve van het bestemmingsplan het besluit hogere grenswaarden geluid Oosteinderweg 49 ws 2 vastgesteld.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Oosteinderweg 49 ws 2 en het besluit hogere grenswaarden liggen, met bijbehorende stukken, gedurende zes weken ter inzage met ingang van 18 oktober tot en met 28 november 2024. De stukken zijn op de volgende wijze in te zien:

-In digitale vorm via de website https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart onder planidentificatiecode NL. IMRO.0358.14B-VG01 of op plannaam Oosteinderweg 49 ws 2;

-In papieren vorm, de balie van de receptie in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1 (alleen mogelijk op afspraak: 0297-387575);

-In papieren vorm, de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1 (alleen mogelijk op afspraak: 020-5404911)..

Beroep

Binnen 6 weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd kan tegen deze besluiten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

-Belanghebbenden;

-Niet belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;.

-Niet belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze in te dienen.

Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Naast het schriftelijk instellen van beroep is het mogelijk digitaal beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Via de link https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket is het vooralsnog alleen voor burgers mogelijk om het beroep digitaal in te dienen.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

 

Naar boven