Gemeente Rhenen - Vergadering commissie Ruimte en Economie

Datum: woensdag 22 oktober 2024

Aanvang: 19:30 uur

Agenda:

1. Opening, vaststellen van de agenda

2. Mededelingen

3. Raadsplanning

4. Inspreekmoment

 

Raadsvoorstel

5. Vaststellen integrale kwaliteitsimpuls van de Stadshaven, de Loswal en omliggend uiterwaardengebied

De raad wordt gevraagd in te stemmen met de integrale kwaliteitsimpuls van de Stadshaven, de Loswal en omliggend uiterwaardengebied.

 

Consultatie

6. Consultatie Achterberg Zuid

Het college vraagt de raad om mee te denken over het woningbouwplan Achterberg Zuid in een vroeg stadium, zodat wensen kunnen worden verwerkt in het ontwerp.

 

Raadsvoorstellen

7. Afwegingskader regionaal functieveranderingsbeleid 2024

Het college legt de raad het afwegingskader functieveranderingsbeleid 2024 Regio Foodvalley en Amersfoort voor. Dit afwegingskader zal gebruikt worden voor stoppende agrariërs.

 

8. Strategische Agenda Regio Foodvalley 2026-2030

De raad kan kennisnemen van de concept Strategische Agenda en het college stelt voor geen wensen en bedenkingen in te dienen.

 

9. Voorstel scenario’s verminderen restafval en optimalisatie Afvalbrengstation

Eerder is de raad geconsulteerd over de verschillende scenario’s voor het verminderen van restafval en de verbetering van het afvalbrengstation. De uitkomst hiervan is nu verwerkt in een raadsvoorstel.

 

10. Sluiting van de vergadering

 

 

De vergaderdocumenten zijn te vinden bij de betreffende commissievergadering op rhenen.raadsinformatie.nl. Wilt u inspreken over een onderwerp? Meld dit dan uiterlijk vóór 12.00 uur op de dag van de vergadering bij de griffie via griffie@rhenen.nl of (0317) 681 620.

 

Naar boven