Besluit tot wijziging van de Nadere regels Wmo Krimpenerwaard 2024

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard;

 

besluit:

 

vast te stellen het volgende Besluit tot wijziging van de Nadere regels Wmo Krimpenerwaard 2024,

 

met daarin de volgende wijzigingen:

Artikel I Wijziging Nadere regels Wmo Krimpenerwaard 2024

A. Artikelen 3.2.2, zesde lid, en 3.3.2, zesde lid worden als volgt gewijzigd:

 

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Artikel 3.2.2, zesde lid:

De gemeente eist van de formele hulpverlener dat deze in het bezit is van een VOG, namelijk screeningsprofiel 45 (gezondheidszorg en welzijn van mens en dier) als bedoeld in artikel 28 van de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens voor beroepskrachten en andere personen die voor hun beroep met zijn cliënten in contact kunnen komen. De VOG mag niet eerder zijn afgegeven dan drie maanden voor het tijdstip waarop de zorgverlener voor de aanbieder ging werken. De gemeente kan bepalen dat elke drie jaar de VOG opnieuw moet worden aangevraagd. Een aanbieder die hulpmiddelen of woningaanpassingen levert hoeft niet te voldoen aan bovenstaande eis.

Artikel 3.2.2, zesde lid:

De gemeente eist van de formele hulpverlener dat deze in het bezit is van een VOG, namelijk screeningsprofiel 45 (gezondheidszorg en welzijn van mens en dier) als bedoeld in artikel 28 van de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens voor beroepskrachten en andere personen die voor hun beroep met zijn cliënten in contact kunnen komen. De VOG mag niet eerder zijn afgegeven dan drie maanden voor de ingangsdatum van de hulp. De gemeente kan bepalen dat elke drie jaar de VOG opnieuw moet worden aangevraagd. De hulpverlener levert de VOG na ontvangst in bij de gemeente. De kosten van de VOG worden niet door de gemeente vergoed. Een aanbieder die hulpmiddelen of woningaanpassingen levert hoeft niet te voldoen aan bovenstaande eis.

Artikel 3.3.2, zesde lid:

De informele hulpverlener moet, indien gevraagd, beschikken over een VOG zijnde screeningsprofiel 45, die niet ouder is dan 3 maanden voorafgaand aan de ingangsdatum van de zorgverlening. De gemeente kan bepalen dat elke drie jaar de VOG opnieuw moet worden aangevraagd. De kosten worden niet betaald vanuit de gemeente.

Artikel 3.3.2, zesde lid:

De informele hulpverlener moet, indien gevraagd, beschikken over een VOG zijnde screeningsprofiel 45. De VOG is niet ouder dan 12 maanden voorafgaand aan de ingangsdatum van de hulp. De gemeente kan bepalen dat elke drie jaar de VOG opnieuw moet worden aangevraagd. De hulpverlener levert de VOG na ontvangst in bij de gemeente. De kosten van de VOG worden niet door de gemeente vergoed.

Artikel II. Inwerkingtreding gewijzigde Nadere regels Wmo Krimpenerwaard 2024

De wijziging treedt in werking met ingang van de eerste dag na publicatie van dit wijzigingsbesluit.

Artikel III. Citeertitel

Dit wijzigingsbesluit wordt aangehaald als: Besluit tot wijziging van de Nadere regels Wmo Krimpenerwaard 2024.

Aldus besloten in de vergadering van het college van de gemeente Krimpenerwaard, gehouden op 2 juli 2024,

Burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard,

de gemeentesecretaris,

J. Hennip

de burgemeester,

Ir. J. Beenakker

Naar boven