Etten-Leur viert 80 jaar bevrijding tijdens veteranenreünie

 

Op vrijdagavond 11 oktober vierde Etten-Leur een bijzonder moment: de 80-jarige bevrijding van onze gemeente. Tijdens de jaarlijkse veteranenreünie in 'De Kapel in het Park' bedankte burgemeester Marina Starmans de mannen en vrouwen die ons hebben bevrijd en wereldwijd blijven strijden voor vrijheid.

De burgemeester sprak vol waardering over de moed en vastberadenheid van de veteranen. “Onze veteranen hebben in verschillende missies gediend en laten ons zien hoe belangrijk het is om verbonden te blijven en verhalen te delen,” zei ze. “Vrijheid is niet vanzelfsprekend, en dat mogen we nooit vergeten.”

Bij de reünie kwamen veteranen en inwoners samen om te herdenken en te vieren. Burgemeester Starmans: “Dank aan al onze veteranen voor hun dienst en offers. We blijven herdenken, leren en waarderen.”

Deze dag was niet alleen een viering van de bevrijding van 80 jaar geleden, maar ook een moment om stil te staan bij het belang van vrijheid en veiligheid in de wereld. Etten-Leur blijft trots en dankbaar, en wil deze belangrijke lessen doorgeven aan toekomstige generaties.

 

Naar boven