Vastgestelde bestemmingsplan “Paraplubestemmingsplan Gilze en Rijen 2023”

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen maken bekend dat de gemeenteraad op 23 september 2024 het bestemmingsplan “Paraplubestemmingsplan Gilze en Rijen 2023” gewijzigd heeft vastgesteld.

Waar gaat het vastgestelde bestemmingsplan over?

Dit vastgestelde bestemmingsplan “Paraplubestemmingsplan Gilze en Rijen 2023” heeft betrekking op het gehele gemeentelijke grondgebied van Gilze en Rijen. Het paraplubestemmingsplan bevat een aantal aanvullende en vervangende bepalingen ten opzichte van de nu geldende bestemmingsplannen. Deze bepalingen gaan over de aspecten ‘parkeren’ en ’archeologie’. Het bestaande beleid voor deze aspecten wordt grondgebied dekkend eenduidig juridisch vastgelegd. Het paraplubestemmingsplan heeft ook betrekking op de locatie Hoofdstraat 59, Rijen. Het ter plaatse aanwezige pand wordt aangewezen als ‘cultuurhistorisch waardevolle bebouwing’. Het paraplubestemmingsplan heeft ook betrekking op de locatie Marga Klompélaan 13, Rijen. Ter plaatse van het hier aanwezige pand wordt de bestemming ‘Wonen’ aangewezen.

Hoe kunt u de stukken bekijken?

De stukken liggen vanaf 16 oktober 2024 ter inzage.

Digitaal kunt u de stukken inzien via:

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl of www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart. Het identificatienummer is: NL.IMRO. 0784.BPGilzeenRijen23-VG01

Fysiek kunt u de stukken inzien op:

Het gemeentehuis van Gilze en Rijen. Als u de stukken in wilt zien kunt u zich gedurende de beroepstermijn en tijdens de openingstijden melden bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Rijen. Voor specifieke vragen kunt u een afspraak maken met de behandelend medewerker, Natalie Snel, bereikbaar via nataliesnel@abg.nl 

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met de plannen?

Als u het niet eens bent met het bestemmingsplan, kunt u hiertegen beroep instellen. U stuurt dan een brief (een ‘beroepsschrift’) aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. In de brief geeft u aan met welk plan/besluit u het niet eens bent en legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U moet in de brief ook uw naam, adres, handtekening en datum zetten.

U kunt beroep instellen van 17 oktober 2024 tot en met 27 november 2024.

U kunt alleen beroep instellen als u belang hebt bij het bestemmingsplan en/of een zienswijze heeft ingediend.

U kunt bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek indienen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Aan de behandeling van een beroep en voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven