Toepassen bestuursdwang voor een aanhanger aan Meidoornveld te Capelle aan den IJssel

Aanleiding

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot het toepassen van bestuursdwang.

De gemeente heeft tot doel het uiterlijk aanzien van de gemeente te beschermen en het langdurig stallen van voertuigen te voorkomen, anders dan voor normaal verkeersgebruik.

Overtreding

Op basis van de APV Capelle aan den IJssel:

Artikel 5:6 Kampeermiddelen en andere voertuigen is het verboden een voertuig dat voor recreatie of anderszins voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt langer dan op drie achtereenvolgende dagen te plaatsen of te hebben op de weg.

Bekendmaking

De eigenaar van dit voertuig kan niet worden achterhaald. Wij roepen de eigenaar of houder van dit voertuig op om deze binnen 14 dagen na publicatie van deze bekendmaking te verwijderen en verwijderd te houden.

Maatregelen

Indien dit niet binnen deze termijn gebeurt, zal op grond van artikel 125 Gemeentewet en art. 5:21 e.v. van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bestuursdwang worden toegepast, inhoudende dat de gemeente dit voertuig zal verwijderen en gedurende maximaal dertien weken kan opslaan of korter als de kosten van het toepassen van bestuursdwang niet in verhouding staan tot de waarde van het voertuig.

Kostenverhaal

Binnen deze termijn kan de eigenaar van dit voertuig zich bij afdeling Handhaving melden en dit voertuig, na betaling van de kosten die met het toepassen van bestuursdwang verband houden, meenemen. Wanneer dit voertuig niet door de eigenaar is opgehaald, dan zal dit voertuig worden verkocht of vernietigd.   

Bezwaar

Wij wijzen u op de mogelijkheid om op grond van artikel 7:1 van de Awb bezwaar te maken tegen ons besluit door het indienen van een bezwaarschrift. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken vanaf de dag na bekendmaking van dit besluit. Het bezwaarschrift moet bevatten:

uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Ook moet het bezwaarschrift ondertekend zijn.

Vragen?

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met afdeling Handhaving, via telefoonnummer: 010-2848111 of

per email: handhaving@capelleaandenijssel.nl

Hoogachtend,

het college van burgemeester en wethouders,

namens deze,

R. Turien,

Unithoofd Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving

Naar boven