Herstelbesluit bestemmingsplan Verbrede Reikwijdte Energiepark e.o.

Burgemeester en wethouders van Leiden maken bekend dat de gemeenteraad van Leiden op 10 oktober 2024 een herstelbesluit conform artikel 6:19 Awb voor het bestemmingsplan Verbrede Reikwijdte Energiepark e.o. heeft vastgesteld.

Inhoud herstelbesluit

Het herstelbesluit is genomen naar aanleiding van een beroep tegen het vaststellingsbesluit van 30 november 2023. Het herstelbesluit ziet op de regeling rond grootschalige en kleinschalige duurzame energiewinning binnen de bestemming Bedrijf-Nutsvoorziening op het perceel van energiecentrale Uniper, Maresingel 21 in Leiden. Het herstelbesluit is verwerkt in het vastgestelde bestemmingsplan met identificatie NL.IMRO.0546.00181-0301.

Dit herstelbesluit zal betrokken worden bij de lopende beroepsprocedure tegen het bestemmingsplan Verbrede Reikwijdte Energiepark e.o.

Inzage

U kunt het vastgestelde herstelbesluit bestemmingsplan Verbrede Reikwijdte Energiepark digitaal bekijken. Dit kan vanaf 17 oktober 2024. Dit kan op de volgende manier:

Ook kunt u het herstelbesluit bestemmingsplan Verbrede Reikwijdte Energiepark e.o. digitaal inzien in het Stadskantoor (Bargelaan 190 Leiden). Als u dit wilt doen moet u wel eerst een afspraak maken. Dat kan telefonisch via 14071 of via internet: www.leiden.nl/gemeente/contact.

Beroep

Het beroep kan alleen worden gericht tegen de daadwerkelijke inhoud van het herstelbesluit. Belanghebbende kunnen vanaf 18 oktober tot en met 28 november 2024 beroep instellen tegen het herstelbesluit. Degene die al eerder beroep hebben ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan Verbrede Reikwijdte Energiepark e.o. van 30 november 2023, hoeven nu niet opnieuw beroep in te stellen, gelet op artikel 6:19 Awb.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Informatie

Wilt u meer informatie? Bel dan met 14071 of vul het online contactformulier op de website van de gemeente in via www.leiden.nl/gemeente/contact.

Naar boven