Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning & Wet Geluidhinder

Het college maakt bekend dat de volgende aanvraag omgevingsvergunning op grond van artikel 2.1 lid 1 onder a en c en artikel 2.2 lid 1 sub e van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) is binnengekomen:

Het bouwen van zes levensloopbestendige woonappartementen en het aanleggen van een uitrit op de locatie Laurastraat 5 t/m 5E (kadastraal perceel P386) 

Het college is voornemens de gevraagde omgevingsvergunning voor dit project te verlenen. De ingediende aanvraag, het ontwerpbeschikking en de overige relevante stukken liggen (na afspraak) vanaf 17 oktober 2024 t/m 28 november 2024 ter inzage bij de vakbalie Bouwen, Wonen, Leefomgeving in het Stadskantoor, Markt 33 in Kerkrade

Iedereen kan van 17 oktober 2024 t/m 28 november 2024 zowel mondeling als schriftelijk een zienswijze omtrent het ontwerpbesluit indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen bij het college (adresgegevens zie kader) te worden ingediend.

Ontwerpbesluit Wet Geluidhinder

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kerkrade is voornemens om in het kader van de uitgebreide procedure omgevingsvergunning voor de aanvraag van het bouwen van zes levensloopbestendige woonappartementen hogere waarden als bedoeld in artikel 76a, 83, 110a van de Wet Geluidhinder vast te stellen. De ruimtelijke ontwikkeling ligt (deels) binnen de wettelijke geluidzone van de wegen Laurastraat, Veldhofstraat en Torenstraat.

De stukken liggen vanaf 17 oktober 2024 gedurende zes weken ter inzage en kunnen worden ingezien in het stadskantoor, gelegen aan de Markt 33, 6461 EC, Kerkrade. Inzage is enkel mogelijk na het maken van een afspraak met de afdeling Milieu en Bouwen, via het telefoonnummer van de gemeente 14 045.

Belanghebbenden kunnen gedurende de inzagetermijn hun zienswijze met betrekking tot het ontwerpbesluit in dienen. De zienswijze dient schriftelijk bij het college te worden ingediend en moet voldoen aan de voorwaarden die beschreven staan bij ‘Een bezwaarschrift of zienswijze indienen’. Het indienen van een zienswijze is, naast het zijn van belanghebbende, een voorwaarde om tegen het uiteindelijke besluit beroep in te kunnen stellen.

Een bezwaarschrift of zienswijze indienen

Een bezwaarschrift/zienswijze moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten:

  • 1.

    Naam en adres van de indiener;

  • 2.

    De dagtekening;

  • 3.

    Een omschrijving van de inhoud en de bekendmaking/de publicatie waartegen het bezwaar/zienswijze is gericht;

  • 4.

    De gronden van het bezwaar c.q. een uiteenzetting van de zienswijzen.

Kerkrade, 16 oktober 2024

Naar boven