Bekendmakingen van verkopen en voornemens tot verkoop van gemeentelijke onroerende zaken.

 

De Hoge Raad der Nederlanden heeft op 26 november 2021 het ‘Didam’ -arrest gewezen. Dit arrest bevestigt dat gemeenten in Nederland bij voorgenomen verkopen en verhuringen van onroerende zaken transparant moeten handelen, zodat iedere gegadigde kenbaar kan maken dat deze ook in aanmerking komt om een koop/huurovereenkomst te sluiten.

Het college van burgemeester en wethouders van Renkum maakt hierbij bekend dat de gemeente Renkum met betrekking tot de onderstaande onroerende zaken overeenkomsten is aangegaan of voornemens is deze aan te gaan.

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met Meindert Nap, Medewerker Vastgoed van het team Regie & Projecten van de gemeente. Telefoon 026-3348111 of e-mail m.nap@renkum.nl

 

Locatie

kadastrale aanduiding

Motivatie

Nabij Waterweg 78

Renkum

RKM C 7403 (ged.)

1.

 

Motivatie:

  • 1.

    Betreft een perceel grond ter grootte van 29 m2 te verkopen als ondergrond voor een traforuimte van Liander N.V. Gezien het feit dat Liander N.V. de enige verzorger is van elektriciteitsnetwerken in de regio is, kan Liander N.V. als enige serieuze gegadigde voor deze transactie worden beschouwd.

Iedere serieuze gegadigde die vindt dat hij in aanmerking komt met betrekking tot een onroerende zaak op de lijst, dient uiterlijk op (20 kalenderdagen) een kort geding aanhangig te hebben gemaakt tot die zaak bij de rechtbank Arnhem. Met het oog op de voortgang in deze verkooptrajecten en het verkrijgen van duidelijkheid, hanteren wij een termijn van 20 kalenderdagen. Deze termijn is een vervaltermijn.

Naar boven