Gemeente Dinkelland – Kennisgeving voornemen tot wijziging ‘TAM-Omgevingsplan Hoofdstuk 22e Buitengebied Rossum, Wiekerstraat 7’, participatie

 

Waarom publiceert de gemeente dit bericht?

Een omgevingsplan bepaalt wat er in een gemeente met de ruimte mag gebeuren. In een omgevingsplan staat of op een bepaalde locatie wel of niet mag worden gebouwd. Ook staat in een omgevingsplan voor welke functie een bepaalde locatie mag worden gebruikt, bijvoorbeeld voor wonen, winkels, bedrijvigheid of een agrarisch bedrijf.

 

Er is een vaste gang van zaken voor de wijziging van het omgevingsplan. U kunt daar op verschillende manieren invloed op uitoefenen. Het kan namelijk zijn dat door de wijziging van het omgevingsplan iets verandert in uw omgeving.

 

In deze publicatie leest u dat wij voornemens zijn om het omgevingsplan te gaan wijzigen en hoe wij de omgeving daarbij betrekken.

Waar gaat het omgevingsplan ‘TAM-Omgevingsplan Hoofdstuk 22e Buitengebied Rossum, Wiekerstraat 7’ over?

Voorliggend TAM-omgevingsplan heeft betrekking op een planlocatie gelegen binnen de gemeente Dinkelland. Het gaat om de Wiekerstraat 7 te Rossum. Er is sprake van een Schuur voor Schuur ontwikkeling. In voorliggende situatie is sprake van een bijzondere situatie gelet op het feit de slooplocatie waar sloopmeters worden vergaard in de gemeente Tubbergen is gesitueerd. De slooplocatie betreft Wieschertsweg 6 te Tubbergen. Hier worden landschap ontsierende bouwwerken gesloopt. Een deel van de verkregen sloopmeters worden ingezet ten behoeve van de ontwikkeling van Wiekerstraat 7. Hier wordt een bestaand bijgebouw vervangen door een nieuw bijgebouw dat groter wordt.

Hoe betrekken wij de omgeving bij de voorbereiding?

Wij vinden het belangrijk om burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en bestuursorganen te betrekken bij de voorbereiding van wijzigingen van het omgevingsplan. Het Participatiebeleid Inwonersparticipatie dient hiervoor als leidraad.

 

De initiatiefnemer heeft een aanvang gemaakt met participatie. Daartoe worden er gesprekken gevoerd met direct omwonenden en eigenaars van percelen rondom het plangebied.

 

Voor de verdere (proces)participatie heeft de initiatiefnemer een communicatie- en participatieplan opgesteld. Dit plan sluit aan bij het participatiebeleid. In het plan zijn verschillende partijen in beeld gebracht, die partijen worden benaderd onder andere via individuele gesprekken en informatie-/inloopbijeenkomsten.

Wat is het vervolg?

De gemeente moet de wijziging van het omgevingsplan nog maken. Daarom liggen er op dit moment nog geen stukken ter inzage. U kunt geen zienswijzen indienen over het voornemen om het omgevingsplan te wijzigen.

 

Als het ontwerp van de wijziging omgevingsplan klaar is, legt de gemeente dat ter inzage. De gemeente maakt dit vooraf bekend in het Gemeenteblad, in DinkellandVisie en op de gemeentelijke website onder ‘ruimtelijke plannen ter inzage. Dan kunt u stukken bekijken en daarop reageren met een zienswijze.

 

Heeft u vragen ?

Voor informatie over het bekijken van de documenten of andere vragen kunt u ook bellen met dhr. R. Legtenberg via het telefoonnummer 0541-854100.

Naar boven