Vastgesteld bestemmingsplan Bellegoorsweg 8 in Beltrum

Op 1 oktober 2024 heeft de gemeenteraad van Berkelland het bestemmingsplan “Buitengebied Berkelland 2020, herziening 2023-4 (Bellegoorsweg 8 Beltrum)” gewijzigd vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om op deze locatie een zorgboerderij met woonzorgunits te realiseren. De agrarische bestemming is vervallen en is omgezet naar een maatschappelijke bestemming.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijlagen ligt ter inzage van 17 oktober tot en met 27 november 2024 in het gemeentehuis, Marktstraat 1 in Borculo.

Deze publicatie, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen kunt u ook vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Ruimtelijke plannen’. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1859.BPBGB20230013-0100.

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad kan binnen deze termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

- belanghebbenden die het met het besluit niet eens zijn;

- iedereen die in de voorprocedure tijdig een inspraakreactie of een zienswijze heeft ingediend;

- iedereen die niet verweten kan worden geen of niet tijdig een inspraakreactie of zienswijze te hebben ingediend.

Het beroepschrift kunt u sturen naar Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding en voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking op 28 november oktober 2024, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Alleen degene die een beroepschrift heeft ingediend kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen.

Exploitatieplan en overeenkomsten

Voor dit bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld. Wel is met de eigenaar van het gebied een realiseringsovereenkomst en een overeenkomst over het verhalen van eventueel uit te keren tegemoetkomingen in schade (vroeger ‘planschade’) gesloten. Deze overeenkomsten zijn gesloten voordat de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld. Het is daarmee een anterieure overeenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening.

Naar boven