Verkeersbesluit aanbrengen gele onderbroken streep aan zuidzijde van de Heuvelstraat in Diessen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilvarenbeek;

 

Gelet op

  • Artikel 18 eerste lid, onder d van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna:WVW1994) zijn burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten in de gemeente Hilvarenbeek;

  • artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (hierna: BABW) ingevolge het plaatsen en verwijderen van de in dit artikel genoemde verkeerstekens moet geschieden krachtens een verkeersbesluit;

  • Artikel 15, eerste lid, van de WVW1994 moet de plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens, en onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, geschieden krachtens een verkeersbesluit;

  • Artikel 15, tweede lid, van de WVW1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

Grondslag

Overeenkomstig artikel 2, lid 1, sub b, van de WVW1994 en artikel 21 van het BABW op de bovengenoemde weg maatregelen dienen te worden genomen met als doel:

c. het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

Voorts artikel 2 lid 2 onder b van de WVW1994:

b. het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.

Op basis van bovenstaande overweging en met inachtneming van:

  • uitvoeringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens;

  • het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990);

  • de Algemene wet Bestuursrecht (Awb);

  • Interregionale adviesleidraad bluswatervoorziening en bereikbaarheid 2022.

Overwegende

  • dat de Heuvelstraat in eigendom, beheer en onderhoud is van de gemeente Hilvarenbeek;

  • dat de doorgang op het trottoir gehinderd wordt doordat hier motorvoertuigen parkeren;

  • het daarom gewenst is vanuit veiligheid, dat er geen auto’s mogen parkeren op dit deel van de weg;

  • dat de weggebruikers en passagiers worden beschermd;

  • dit kan worden bewerkstelligd door het aanbrengen van een gele onderbroken streep.

Met betrekking tot het gevoerde overleg

  • dat overeenkomstig artikel 24 van het BABW overleg is gepleegd met de verkeersadviseur van het regionaal politiekorps Zeeland-West-Brabant om conform het BABW verkeersbesluiten te toetsen op rechtmatigheid, wetmatigheid en handhaafbaarheid. De politie heeft een positief advies gegeven op onderstaand besluit.

Besluit

  • 1.

    Het aanbrengen van een gele onderbroken streep aan de zuidzijde van de Heuvelstraat in Diessen, over een lengte van ca. 60 meter, als bedoeld in artikel 24, eerste lid, sub e van het RVV 1990.

 

Hilvarenbeek, 2 oktober 2024

Namens het college van burgemeester en wethouders,

Arndt van Ruremonde

Hoofd afdeling Ruimte

Bezwaar

Dit verkeersbesluit ligt vanaf de dag van publicatie in de Staatscourant, voor een termijn van 6 weken ter inzage bij de centrale balie van het gemeentekantoor van de gemeente Hilvarenbeek en is te vinden in de digitale Staatscourant op www.officielebekendmakingen.nl.

 

Binnen zes weken na de dag van publicatie van het besluit kunnen belanghebbenden tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift kan schriftelijk of digitaal worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Schriftelijk via Postbus 3, 5080 AA Hilvarenbeek. Digitaal via het elektronisch online formulier “Bezwaar indienen” op onze website www.hilvarenbeek.nl/bezwaar. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig.

 

Tevens kan gelijktijdig met of na het indienen van het bezwaarschrift – bij een spoedeisend belang – een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar boven