Kennisgeving vaststelling Omgevingsvisie Alblasserdam

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam maken bekend dat de Omgevingsvisie Alblasserdam op 24 september 2024 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad.

Korte samenvatting

De gemeente Alblasserdam is in 2021 gestart met het opstellen van een omgevingsvisie. De omgevingsvisie is een integrale visie op hoe we de fysieke leefomgeving van Alblasserdam op de langere termijn willen ontwikkelen, gebruiken en beheren. Deze blik op de toekomst geeft de hoofdzaken aan van wat we in Alblasserdam willen bereiken. Het gaat over het hele grondgebied van de gemeente en over alle ruimtelijke thema’s zoals wonen en werken, recreëren en sport, natuur en erfgoed, maar ook over de grote opgaven van deze tijd zoals sociale vraagstukken, duurzaamheid, klimaat, veiligheid en gezondheid.

Ontwerp-omgevingsvisie en zienswijzen

De ontwerp-omgevingsvisie heeft met ingang van 12 maart 2024 gedurende acht weken ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn (12 maart tot en met 6 mei 2024) was eenieder in de gelegenheid een zienswijze kenbaar te maken bij de gemeenteraad. Hierop zijn zienswijzen binnengekomen. De zienswijzen hebben geleid tot enkele wijzigingen van de omgevingsvisie. Tevens zijn er ambtshalve wijzigingen doorgevoerd die voort zijn gekomen uit gewijzigde of nieuwe inzichten.

De nota van beantwoording is in te zien via de website van de gemeente.

Stukken

De stukken zijn te vinden en in te zien via www.alblasserdam.nl en terug te vinden in het DSO Omgevingsloket, regels op de kaart onder documenten.

Naar boven