Verkeersbesluit voor het intrekken van het aanwijzen van twee parkeerplaatsen als parkeer- en oplaadvoorziening voor elektrische voertuigen aan Garvesingel te Vriezenveen

Het college van burgemeester en wethouders van Twenterand

Besluit

Het eerder genomen verkeersbesluit met referentie 1292416 d.d. 09-09-24 en gepubliceerd op 12-09-24 op overheid.nl voor het aanwijzen van twee parkeerplaatsen als parkeer- en oplaadvoorziening voor elektrische voertuigen op de Garvesingel 147 te Vriezenveen in te trekken.

Motivering en belangenafweging

Op 09-09-24 is besloten twee parkeerplaatsen te reserveren op bovengenoemde locatie ten behoeve van het elektrisch laden van auto’s. Dit om een doelmatig of zuinig energiegebruik te bevorderen. Tegen dat besluit zijn door omwonenden bezwaren ingediend. De bezwaren wegen zwaarder dan de bevordering van een doelmatig of zuinig energiegebruik. De bezwaren geven aanleiding om het eerder genomen verkeersbesluit in te trekken.

Wettelijk kader

Artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) vormt de basis voor het nemen van verkeersbesluiten. Dat artikel bepaalt dat voor de plaatsing en verwijdering van bepaalde verkeerstekens, onderborden en fysieke maatregelen een verkeersbesluit is vereist.

Hoofdstuk II van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) regelt de handelswijze voor de totstandkoming van een verkeersbesluit. In artikel 21 van het BABW is de verplichting opgenomen om verkeersbesluiten goed te motiveren. Tevens is in artikel 2 van de WVW 1994 de verplichting opgenomen belang(en) van het verkeersbesluit te noemen.

Artikel 8 van het BABW en artikel 67 van het RVV (Reglement Verkeerstekens Verkeersregels) gaan over het plaatsen en aanbrengen van onderborden. In het RVV van 1990 staan de verkeersborden specifiek omschreven.

Artikel 18 van WVW 1994 regelt de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand is in dit geval bevoegd. Op grond van de Mandaatregeling Twenterand is de afdoening van dit besluit gemandateerd aan de medewerker.

Bent u het niet eens met dit besluit?

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit bezwaar maken.

In een bezwaarschrift noemt u uw naam, adres en telefoonnummer. Geef duidelijk aan tegen welk besluit u bezwaar maakt. U legt uw bezwaar uit, noemt de datum en ondertekent het. Zorg ervoor dat u uw bezwaarschrift op tijd indient.

Een bezwaarschrift richt u aan:

Het college van burgemeester en wethouders van Twenterand

Postbus 67

7670 AB Vriezenveen

Een bezwaarschrift kunt u ook digitaal indienen. De link staat hier: Bezwarenprocedure | Twenterand

Daarnaast kan er bij dringende spoed een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel, afdeling Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Voor de behandeling van een verzoek brengt de rechtbank kosten in rekening.

Vriezenveen, 09-10-24

Namens burgemeester en wethouders van Twenterand,

Ria de Boer

Medewerker verkeer, team Realisatie

 

Naar boven