Inspraak ontwerp-Visie Arsenaalgebied

De ontwerp-Visie Arsenaalgebied ligt vanaf 1 februari 2024 gedurende zes weken ter inzage. Tot en met 13 maart 2024 staat het een ieder vrij een inspraakreactie in te dienen op de ontwerp-visie.

Op het eerste concept van de gebiedsvisie was vanaf 1 maart 2023 tot en met 21 maart 2023 consultatie mogelijk voor een ieder. Via doemeevlissingen.nl konden reacties worden ingediend. Tijdens een inloopbijeenkomst op 8 maart 2023 is op twee momenten een presentatie gegeven van het concept van de gebiedsvisie, waarop direct gereageerd werd.

Gedurende het participatieproces is naar voren gekomen dat er behoefte bestaat om de schaal en maat van eventuele nieuwe bebouwing in het gebied verder uit te werken. In de ontwerp-Visie Arsenaalgebied is hier uitvoering aan gegeven.

Dit heeft ertoe geleid dat in de ontwerp-Visie Arsenaalgebied ruimte wordt geboden voor drie bouwblokken op de locatie Arsenaalplein / Carrousel i.p.v. twee bouwblokken zoals in het eerste concept van de gebiedsvisie was opgenomen. Verder wordt in de ontwerp-visie ingezet op een algehele kwalitatieve opwaardering van het visiegebied. Dit alles met als doel het Arsenaalgebied en omgeving weer toekomstperspectief te bieden.

Hiermee is een toekomstbestendige ontwerp-visie opgeleverd.

De ontwerp-Visie Arsenaalgebied staat vanaf 1 februari 2024 op www.vlissingen.nl/inspraak en www.doemeevlissingen.nl. Tevens is de ontwerp-visie gedurende de openingstijden in te zien in het stadhuis, Paul Krugerstraat 1.

Een ieder heeft de mogelijkheid om gedurende de termijn van ter inzagelegging schriftelijk of mondeling een inspraakreactie in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders. Dat kan op de volgende manieren:

Na verwerking van de inspraakreacties vindt bestuurlijke besluitvorming plaats door het college van B&W en vervolgens de gemeenteraad.

 

Vlissingen 31 januari 2024

burgemeester en wethouders van Vlissingen,

Namens deze:

drs. A.R.B. van den Tillaar, burgemeester, drs. R.D.A. Wiskerke, secretaris

Naar boven