Ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van een supermarkt, 3 commerciële ruimtes, 48 appartementen en 11 rijwoningen op de locatie Hortusplein in Sassenheim ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen maken bekend dat, gelet op artikel 2.1, 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van een supermarkt, 3 commerciële ruimten, 48 appartementen en 11 rijwoningen met de bijbehorende voorzieningen (parkeerplaatsen, in-/uitritten, e.d.) aan het Hortusplein in Sassenheim, ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied betreft diverse percelen aan de Westerstraat, Hortuslaan en Hortusplein in Sassenheim (projectaanduiding: Hortusplein).

Inhoud plan

Initiatiefnemer is voornemens om op de planlocatie een nieuwe supermarkt, 3 commerciële ruimtes, 48 appartementen en 11 rijwoningen met bijbehorende voorzieningen te realiseren, inclusief de aanleg van nieuwe openbare ruimte met parkeerplaatsen, in-/uitritten, en dergelijke.

Alle woningen worden gerealiseerd in de sociale huursector. Het plan is niet rechtsreeks mogelijk binnen het geldende bestemmingsplan 'Sassenheim, Centrum’ (2013). Voor dit plan kan met een omgevingsvergunning buitenplanse afwijking (artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3 Wabo) van het bestemmingsplan afgeweken worden. De gemeenteraad heeft op 30 mei 2024 een ontwerp verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor het plan.

Ter inzage

De ontwerp omgevingsvergunning en alle daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 17 oktober tot en met woensdag 27 november 2024 ter inzage.

Inzien

De digitale versie van de ontwerp omgevingsvergunning en de ruimtelijke onderbouwing kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Om de stukken in te zien kunt u ook bellen met telefoonnummer 14 0252 of mailen naar omgevingsvergunningen@HLTsamen.nl

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14 0252. U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via e-mailadres: gemeente@teylingen.nl

Bij het indienen van een zienswijze graag het zaaknummer Z-2023-00001171 vermelden.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan Zandstra van team Planvorming en Ton van Noort van team Vergunningen via 14 0252 of via de email: j.zandstra@hltsamen.nl en t.vannoort@hltsamen.nl.

 

Naar boven