(Gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarde(n) “Julianalaan te Sprang-Capelle”

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waalwijk maken bekend dat de gemeenteraad op 12 september 2024 het bestemmingsplan “Julianalaan te Sprang-Capelle” gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan bestaat uit een verbeelding, de planregels en een toelichting en een aantal bijlagen.

Daarbij heeft de raad besloten op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van de kosten van exploitatie anderszins is verzekerd.

Plangebied

Het bestemmingsplan voorziet in het realiseren van twee woningen op het perceel, kadastraal bekend gemeente Sprang-Capelle, sectie O, nummer 215, plaatselijk bekend als Julianalaan te Sprang-Capelle, meer specifiek tussen de huispercelen genummerd 15 en 27.

Wijzigingen ten opzichte van ontwerpbestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is het volgende toegevoegd/aangepast:

Toelichting:

  • -

    In de toelichting is een gedeelte over de stikstofdepositie in de aanlegfase toegevoegd.

  • -

    Als bijlagen behorende bij de toelichting zijn geactualiseerde berekeningen stikstofdepositie toegevoegd.

  • -

    Het in 2023 opnieuw uitgevoerde parkeeronderzoek wordt als bijlage toegevoegd aan het vast te stellen bestemmingsplan. Een en ander is ook verwerkt in de toelichting onder paragraaf 4.8.2.

  • -

    Per januari 2023 is er een geactualiseerd standaardadvies externe veiligheid van de veiligheidsregio beschikbaar. Dit wordt benoemd in paragraaf 4.3 van de toelichting. Het geactualiseerde standaardadvies is als bijlage toegevoegd aan het vast te stellen bestemmingsplan.

  • -

    Als bijlage behorende bij de toelicht is de memo bedrijven en milieuzonering Julianalaan, second opinion d.d. 25-01-2024 toegevoegd.

Verbeelding:

  • -

    De plangrens in het ontwerpbestemmingsplan is een stukje van de parkeerplaatsen afgelegen. Dit wordt gecorrigeerd in het vast te stellen bestemmingsplan. De parkeerplaatsen krijgen de bestemming `Verkeer – ontsluiting`.

Planregels:

  • -

    Artikel 3.2.2. lid c vervangen door:

    c. de afstand van de hoofdmassa tot de zijdelingse perceelsgrens van het bouwperceel ten opzichte van het perceel Julianalaan 27 dient minimaal 5,5 m te zijn, ten opzichte van het perceel Julianalaan 15 mag de hoofdmassa op de perceelgrens worden gebouwd:

    1. bij een vrijstaande hoofdmassa ter plaatse van de aanduiding 'overige zone - dorpslint' in totaal tot beide perceelsgrenzen minimaal 6 m, met een minimum van 1,5 m tot de afzonderlijke perceelsgrenzen;

    2. bij een twee-aaneengebouwde hoofdmassa aan één zijde minimaal 5,5 m;

  • -

    Artikel 3.2.3. lid a vervangen door c.q. aan te vullen:

    a. bijbehorende bouwwerken, dienen achter de gevellijn en in het bebouwingsgebied te worden geplaatst en de afstand van de bijbehorende bouwwerken tot de zijdelingse perceelsgrens van het bouwperceel ten opzichte van het perceel Julianalaan 27 dient minimaal 5,5 m te zijn

  • -

    Artikel 3.2.4. lid c vervangen door c.q. aan te vullen:

    c. de afstand van een overig gebouw tot de zijdelingse perceelsgrens van het bouwperceel dient ten opzichte van het perceel Julianalaan 27 minimaal 5,5 meter te zijn;

  • -

    Artikel 3.2.5.lid a vervangen door c.q. aan te vullen:

    a. op de gronden achter de gevellijn mag de hoogte maximaal 2,2 m bedragen; de afstand van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, tot de zijdelingse perceelsgrens van het bouwperceel ten opzichte van het perceel Julianalaan 27 dient minimaal 5,5 m te zijn;

  • -

    Schrappen artikel 3.4.2. lid a

  • -

    Schrappen artikel 3.4.3 lid b

  • -

    Voor de parkeerplaatsen wordt de bestemming `Verkeer – ontsluiting` toegevoegd, wordt artikel 4.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan “Julianalaan te Sprang-Capelle” met bijbehorende documenten en hogere waarden Wet geluidhinder liggen met ingang van donderdag 17 oktober 2024 gedurende 6 weken (tot en met 27 november 2024) voor een ieder ter inzage bij de receptie van het stadhuis van Waalwijk, Taxandriaweg 6, ingang Winterdijk.

Kijk voor de openingstijden van het stadhuis op www.waalwijk.nl/openingstijden. Let op: tijdens avondopenstelling zijn de medewerkers die inhoudelijk bij het plan betrokken zijn, niet aanwezig.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende documenten is ook te vinden op onze website: www.waalwijk.nl/bestemmingsplan-bekijken. Hier vindt u ook een rechtstreekse link naar de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Kijk hiervoor onder ‘Vastgesteld bestemmingsplan’.

Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. Als u ruimtelijkeplannen.nl wilt raadplegen, wordt u verwezen naar Regels op de kaart in het Omgevingsloket. U kunt het plan ook daar rechtstreeks bekijken via omgevingswet.overheid.nl. Klik vervolgens op ‘Regels op de kaart’. Via het tabblad ‘Document zoeken’ kunt u zoeken op de plannaam of het plannummer van het project. Het plannummer is: NL.IMRO.0867. bpSCjulianalaan-VA01.

Bij verschillen tussen de digitale versie en de papieren versie van het bestemmingsplan, is de digitale versie bepalend.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van de dag na die waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd binnen zes weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het daarmee gecoördineerde besluit hogere waarden Wet geluidhinder bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Het beroep dient te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep (met name ook tegen welk onderdeel van het besluit het beroep zich richt). U kunt ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van een besluit niet op. Indien een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om ’voorlopige voorziening’ worden ingediend bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Voor inzage op een ander tijdstip en/of een nadere toelichting op de plannen kunt u binnen de gestelde periode contact opnemen met: de heer B. Vorster 0416-683456, bvorster@waalwijk.nl (voor bestemmingsplan en hogere waarden).

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan “Julianalaan te Sprang-Capelle” en hogere waarden Wet geluidhinder treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven